28-09-2015, 15:55 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Tcm
Ömrümüz yeter de aksilik olmazsa 2015 - 2016 tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmak istediğim tohumları sırayla not alayım aklıma geldiğince, resimleri ve gerekli bilgileri sağladığımda altına eklerim. Sıraya koyduğum çeşitlerin pek çoğunda tohum alındı, az bir kısmında ise tohumların olgunlaşması bekleniyor. Yani ismi yazılı olanların temininde ve dağıtılması büyük oranda gerçekleşecek. Tohum halen almadığım, gelişimini tamamlamamış ve tamamlaması şüpheli olanları ise listeye yazmadım, sürpriz olursa onları da ekleyebilirim. Aslında elimdeki aynı renk dahliya soğanlarını da sizlerdeki farklı renk dahliyalarla değişmek isterim, buraya resimleriyle eklesem ve elinde olan arkadaşlarla bire bir değişim yapsak uygun olur diye düşünüyorum. Ancak boyut olarak etkinlik kapsamına almak zor olabilir, olmazsa özelden değişim de olabilir aklımızın bir kenarına yazalım. İLAVE: Ürünlerin tamamı 1000 m. rakımdaki 1.000 metrekarelik bahçede yetiştirildi. Bahçeye önce bir yıllık tavuk gübresi ile birlikte leonardit granül olarak atıldı, daha sonra ise kompoze gübre atılarak sürüldü. Domateslere sulandırılan kükürt ve bakır harici ilaç atılmadı diyebilirim. Kavun - karpuz -kabak ve salatalıklara ise kükürt ve bakırın yanında haftada bir mantar ilaçları atmak zorunda kaldım. Bakliyat grubuna ve bibere ise yine bakır ve kükürt harici iki kez insektisit attım. Bahçede yaklaşık 15 çeşit domates vardı bu sene, aynı türler yanyana dikildi ve izolasyon için bunun harici ekstra bir şey yapmadım. Paylaşacağım çiçeklere özel gübreleme yapmadım, sadece menekşelere külleme başladığı anda iki kez topas attım. Geçen sene sadece kavunlar mantara yakalanmıştı, bu sene karpuzlarda. Kimisi hastalıktan kökeni kuruduğu için gelişemedi, kimisini ise biz fark edememişiz içleri geçmeli olmuş, tohumunu alabildiğimize sevindik. Bu bilgiler sonrası her paylaşım için artık gereksiz olacak (yetiştiği yer, ilaçlama, gübreleme vs.) satırları yazmayacağım. İlave bilgi olursa eklerim. 1- Bodur süs ayçiçeği 2- Boylu süs ayçiçeği 3- Yemeklik ayçiçeği 4- Kadife çiçeği 5- Pembe domates 6- Maniye domates 7- Hafize pembe domates 8- Heybetli domates 9- Yerli küçük karpuz 10- Kongo karpuz 11- Ay yıldız karpuz 12- Kırkağaç kavunu 13- Petit gris rennes kavun 14- Çarliston bahçe karpuzu 15- Cosmos çiçeği 16- Eva Purple domates 17- Ukrainian Purple domates 18- Black Vernissage Domates 19- Black Cherry Domates 20- Tobolsk domates 21- Alman Hovard Domates 22- Yerli domates (yöresel) 23- Patlatmalık mısır 24- Yöresel mısır 25- Kısa barbunya (yöresel) 26- İspir şeker fasulye 27- Kuru fasulye (yöresel) 28- Charentais kavun 29- Karaisalı biber 30- Çekirdeği Oyalı Karpuz 31- Pembe Yürek - oxheart domates tohumu 32- Arnavut Biberi 33- Siyah süs acı biber 34- Karışık domates tohumları 35- Balkabağı 36- Chocolate Habanero Biber 37- Marina di Chioggia Bal Kabağı 38- Bennings Green Tint Scallop Kabak 39- Turuncu Tobolsk Domates 40- Süs acı biberi 41- Turuncu Cosmos 42- Emcelli Biber 43- Tatlı Kabağı 44- Küçük Acı Biber 45- Minik Süs Acı Biberi 46- Sivri Acı Biber 47- Top Acı Biber 48- Üçgen Acı Biber 49- Parmak Acı Biber 50- Sedum Reflexum 51- Cüce Lupin Tohumu 52- Yabani Lupin Tohumu Düzenleyen TCM : 31-12-2015 saat 13:28 |
01-10-2015, 16:06 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Kadife Çiçeği Tohumu
|
02-10-2015, 10:08 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Çarliston bahçe karpuzu tohumu
ÇARLİSTON KARPUZ TOHUMU Eklenti 518012 Biraz daha büyümüş halde Eklenti 518015
NOT: İki yıldır ektiğimiz kavun karpuzdan tam anlamıyla randıman alamadık, seneye daha az ekip sulama zamanına da dikkat ederek olyı çözmeyi düşünüyoruz. |
02-10-2015, 14:00 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Kara İsalı Biber Tohumu
Kara İsalı Biber Tohumu
NOT: Biberi olgunlaştıktan sonra tatma fırsatı bulmamıza rağmen eşimle birlikte hoşumuza gitti, orta sınıf bir acılığı var, kahvaltılık acı sos yapmayı deneyeceğiz. Seneye daha çok ekmeli. Tohumun Anatohum 2014 projesinde olduğunu hatırlatırım. Anatohum 2014 |
02-10-2015, 15:43 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yöresel Köy Domatesi
|
05-10-2015, 10:40 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yemeklik Ayçiçeği
Resimde ön taraftakiler boylu süs ayçiçekleri, arka tarafta uzun boylu ve tek tablalı olanlar ise çerezlik olanlar... Çerezlik Ayçiçeği
|
05-10-2015, 10:53 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Boylu Süs Ayçiçeği
Boylu Süs Ayçiçeği
NOT: Bence görsel olarak her bahçede bulunması gerekir. Kendi sayfamda da belirtmiştim, bahçenin etrafına çit niyetine dahi ekebilirsiniz. Bir kökün üzerinde 20 civarı çiçek yapıyor. Ekimi, bakımı pek kolay. Çekirdeklerini kuşların yemeğe başladığını görünce büyükçe olanların başlarını toplayarak kurumaya aldım. Küçükler kuşlara kalsın. Nasıl kırıp içlerini yiyorlarsa çiçeklerin başı çekirdek kabuklarıyla dolu. Çekirdeklerin tadı güzel, biraz azmederseniz minik minik tohumların tadına varabilirsiniz. |
05-10-2015, 11:01 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Bodur Süs Ayçiçeği
Üstteki resim geçen seneden kalma. Alttaki ise bu yıl. Sol tarafta işaretli olan, bodur ayçiçeği. Üstte yazmıştım tohumların hikayesini, bodur diye ektim sadece üç tanesi bodur çıktı. Yeterli tohum olursa dağıtırız artık. Bodur Süs Ayçiçeği
NOT: Bunların tohumlarını uğraşsanız da yiyemezsiniz üstteki ayçiçekleri gibi Görüntü olarak mükemmeller, denk getirebilirseniz ön tarafa bodur arkaya boylu ayçiçekleri ile bahçeniz iki-üç ay sapsarı kalacaktır. |
05-10-2015, 13:51 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Heybetli Domates Tohumu
Heybetli Domates Tohumu
|
05-10-2015, 14:10 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Ukrainian Purple Domates
Ukrainian Purple Domates
Üstteki @bahcedenn in gözlem ve bilgilerine ilave olarak; bahçede ilk yediğimiz domateslerdendi, şekli-rengi ve tadı ile ilginç ve güzel bir cins. Bendeki kimi domatesler bir kaç erik boyutundaydı. Heybetli, hafize ve eva purple domates cinslerine nazaran ukrainian purple da dayanmanın daha az, çatlamanın ise fazla olduğunu söylemeliyim. |
05-10-2015, 14:22 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Kırkağaç Kavunu
Kırkağaç Kavunu
|
05-10-2015, 14:54 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Çekirdeği Oyalı Karpuz
Çekirdeği Oyalı Karpuz
Düzenleyen TCM : 07-10-2015 saat 14:49 Neden: Resim eklendi |
06-10-2015, 08:38 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Pembe yürek domates
PEMBE YÜREK DOMATES TOHUMU - OXHEART Geçen senenin zengarden tohumu. Tohum paylaşım etkinliğinde dağıtmıştım. Tcm Bu seneki yürek domatesler geçen senekilerden de küçük çıktı. Seneye ekmeyi düşünmüyorum. Seneye de ekersem herhalde cherry yürek domates olacaklar Dayanıklılık, görüntünün ilginçliği sebebiyle bir kaç kök ekmek isteyenler için bir domatesten 20 - 25 kadar tohum aldım. Pembe, ince kabuklu, daha dayanıklı ancak belki küçük olduğundan mıdır bildiğim pembe domateslere göre suyu tadı daha az. |
06-10-2015, 08:47 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Pembe - Belgium Pink - Domates Tohumu
Pembe - Belgium Pink - Domates Tohumu Yine geçen seneden kalma zengarden tohumu - Tcm Büyüklük, renk, tat, koku, ince kabuk vs. bir domateste aranan özellikler açısından yeterli olsa da; yöresel domatesimiz ve hafize - heybetli gibi domateslerin bir-iki tık gerisinde diye düşünüyorum. |
06-10-2015, 10:27 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
İspir Şeker Fasulye
İspir Şeker Fasulye - Beyaz Barbunya Geçen seneki etkinlikte de paylaşmıştım. Tcm Bizim beyaz barbunya meğer İspir in şeker fasulyesi imiş. Ayrıntılı bilgiler ile resimler üstteki linkte var. Bakliyat sevenlerin mutlaka ekmesi gerektiğine inandığım bir tür. |
06-10-2015, 10:39 | #16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yöresel Kısa Barbunya
Kısa Barbunya Geçen sene de paylaştığım mükemmel bir tat. Tcm Üreticiler arasında da tüketiciler tarafından da lezzet açısından bir numarada yörede. Barbunya seviyorsanız kaçırmayın. İçerisinde çoğunluk üç en fazla dört tane çıkıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir kez insektisit ile ilaçlandı barbunyalar, iki kez bakır-kükürt karışımı verildi. Gübre olarak; tavuk gübresi - 10-20-20 kompoze toprak altı gübresi ve en son şeker gübre attım. Ekim direk toprağa yapılır, her ocakta üç-dört kök bırakılırsa iyi olur. Not: Buradaki üreticilerden biriyle konuşuyorduk, uzun Amerikan Barbunyasının dalından zor kopmasını anlatıyordum, seneye size Alaşehir Barbunyası vereyim, kısa kadar olmasa da o da çok güzeldir içinde dört beş tane bulunur dedi. Bakalım artık... |
07-10-2015, 14:19 | #17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Black Vernissage Domates
Black Vernissage Domates... @ bahcedenn in dediği gibi; mutlaka bahçenizde bulunsun. Benim hanım gibi ufak tefek pürüzlü renkli renkli domateslerden hoşlaşmasanız da siz yine iki kök ekin. Gören 'yavru kedi' görmüş gibi şaşırsın, sevinsin, ellesin, tadına baksın... Kabuğu kalınca, rengi farklıca, tadı tuzluca, cherry lerden topluca, bitkisi boyluca kalın sağlıcakla... TCM / Tohum Paylaşım Sonrası (İzmir) |
07-10-2015, 14:42 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Black Cherry Domates
Black Cherry Domates Bu kez @ bahcedenn ne derse desin, vernissage varken bunu ekmem bir daha Dalı sıyrılır, kabuğu ayrılır, tabakta bile kendiliğinden yarılır. Ufaklıkları sevenler için değişik bir renk ve tat. Koparması zor, koparırken, taşırken, üstte yazdığım gibi tabakta dururken bile bir bakmışsınız yarılmış. Tadına bakanlar pek sevdi, seneye yok dedim, isterseniz tohumunu vereyim Bunun yakın çekimleri yok veya bu bilgisayarda değil. Onu bulayım resmini çekeyim diye titizlenirken paylaşımlar aksıyor, yine @bahcedenn in resimleriyle idare edelim şimdilik. Teşekkürler @ bahcedenn, sen olmasan paylaşımları renklendirip açıklamalarını eklemede işimiz olacakmış. |
07-10-2015, 15:07 | #19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yerli Küçük Karpuz
Yerli Küçük Karpuz Tcm Geçen senenin açıklamalarını aynen yazıyorum çünkü değişen bir şey olmadı; geçen sene zamandan bu sene de hastalıktan karpuzları ağız tadıyla yiyemedik. Çoğu karpuzu kestiğimizde geçmekte olduğunu gördük. Geçen kısımları kaşıkla temizleyip kalanları götürdük tabi. Hastalıkta olsa, zamanı geçse de bereketinden olsa gerek tüm çeşitler içinde gelip gidip yediğimiz bu tür oldu. Geçen sene 24 kişi talep etmiş tohumu, ama biri de çıkıp bilgi vermemiş, yorum yapmamış nedense. Düzenleyen TCM : 07-10-2015 saat 15:11 Neden: Resim eklendi. |
07-10-2015, 15:51 | #20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Cosmos çiçeği
İsterseniz genişçe bir saksıya atın tohumları... İsterseniz viyole... Her halükarda ne kadar ilgilenmeseniz de, sulamasanız da, güneşte de bıraksanız onlar uzayıp fide haline geleceklerdir. Ektiğiniz toprak ne kadar fakir olursa olsun sokuverin hafiften toprağa... Onlar eninde sonunda sizi mahçup edecekler işte böyle... Biraz da sulayıverirseniz bir dahaki seneye uğraşmanıza da gerek yok. Dökülen tohumlardan çıkıverecekler yeniden... Resimler anlatıyor kendini... Geçen sene bir arkadaşın bahçesinden söküp bizim bahçeye aktarmıştık. Onların tohumlarını bu sene viyole ve saksıya ektik. Aslında çok uğraşmaya gerek yokmuş. Sorunsuz zahmetsiz, boylu, gösterişli yaz boyu çiçekli. Dona dayanıksız, seneye kendi dikenimsi tohumlarından tekrar çıkar. İsterseniz kendiliğinden çıkanları az bir toprağıyla söküp istediğiniz başka yere aktarabilirsiniz. Yani sırtına vurun ağzından lokmasını alın... |
08-10-2015, 15:02 | #21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Hafize Baliç Pembe Domates
Bahçemizin domatesleri arasında ikinciliği Hafize ye verdik. Bir numara 'heybetli' demiştim. Domatesle aranız iyiyse mutlaka öncelik verin. Pembe renkte, orta - iri (çoğunluk iriye yakın) boyutlarda, sulu, ince kabuklu, güzel aromalı, sırık, verimli harika bir cins. Resimlerim arasında Hafize ye ait bir şey bulamadım. Denk gelirse daha sonra ekleyebilirim. Son iki yılın tohum paylaşımcılarının linklerini vereyim. üzüm heyyamola |
08-10-2015, 15:18 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Maniye Domates Tohumu
MANİYE @birnefestoprak ın paylaşımıydı; Anatohum 2015 Sırık, dilimli, verimli, ince kabuklu, iri, arada garip şekilli, kırmızı ve tadıyla ilk ona girecek domates cinsi. Bendeki kimi domateslerin sırtlarında özellikle siyahlaşmalar olmuştu, özellikle ilk çıkan meyvelerinde. |
08-10-2015, 15:45 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Petit Gris Rennes Kavun
Petit Gris Rennes Kavun Bu sene daha dikkat etmeme rağmen geçen sene kadar olamadım karpuz kavunda hastalık yüzünden. Nadiren olan bir kaç kavundan ise tohum alabildim. Seneye 8-10 kök anca kavun ekmeyi düşünüyorum. Kavunun tohumunu önceki sene zengarden den almıştım. Hentbol topu büyüklüğündeki kavunlar oldukça kokulu ve tatlıydı geçen sene. Bu sene ağzıma attığımda tatlı başlayıp acı bitti nedense. |
08-10-2015, 15:50 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Charentais Kavun
Charentais Bu yıl bu cinsten bir tek kavun olgunlaştı, onun da resmini çekmemişim. Reimdeki 2 ve 3 numaraya benziyordu tohumunu aldığım kavun kavun tohumu, doğal kavun tohumu, kavun fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe Bu cinsin görüntüsü ve tadı üsttekine göre bir tık fazlaydı bana göre. Mantarla ve kavunla arası iyi olan varsa mutlaka eksin. |
09-10-2015, 09:45 | #25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Patlatmalık Mısır
Patlatmalık Darı - Resimdeki işaretli olanlar geçen sene etkinlikten gelen @Muda nın tohumlarından yetişenler. Taneleri sık ve düzgün yerleşimli olanlar patlatmalık darı, diğer daha ufak düzensiz yerleşimli olanlar ise közlemelik olanlar. Biraz geçmiş haliyle... Resimde en altta sıkışmış ve olgunlaşmış, kızarmış patlatmalık darıyı görüyorsunuz. Yetiştirmesi son derece kolay, biz toprak ısınmaya başladığında (Mayısın ikinci haftası gibi) direk toprağa ekmiştik. Biraz sık ektiğimiz için yan yatanlar, küçük kalanlar oldu başta. Ben kıyamadığım için kayınpeder bir gün fazlalıkları söküp atmış. Her iki cinsi de iki tur denedik közleyerek. Seviyorsanız kesinlikle deneyin, tazeyken közler, kışın patlatırsınız. Yetiştirmesi, bakımı son derece kolay. Üç yıldır darı ekeriz bir sorun olduğunu görmedim. Her tohumun yanına sarılacak barbunya, fasulye tohumu da eklerseniz sırık görevi de görecektir. |
09-10-2015, 09:55 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yöresel Mısır
Yöresel Mısır- Geçen sene köydeki komşulardan almıştık tohumları. Resimde allta görülen iki mısırdan bahsediyorum; boyu küçük, seyrek yerleşimli, iri taneli közlemeye uygun, önceki senelerde haşlama olarak ta yemiştik fena değildi. Üstteki patlatmalık darı için verdiğim bilgiler bunda da geçerli. |
13-10-2015, 10:45 | #27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Arnavut Biberi
Resmi geçen haftalarda yüklemiştim, gece oda ışığında anca bu kadar olmuş, mevcut üç biberden tohum aldığım için artık yeni resim de yok Ayrıntılı bilgi tohumu gönderen @SDurul dan; SDurul Bu sene biberlerim kurtlarla mücadele ederken sonradan atağa kalktı. Arnavut biberlerde de sanırım bir şeyler eksik gittiği için çok fazla verim olmadı. Kimi kızarmadan çürüdü, kimi küçük kaldı, kimi kurtlara gitti derken kalan 5-6 biberinde tohumlarını alıp kendilerini yedim. İri boyut, pütürlü ve sert yüzeyine bakınca çiğ yenmeyecek gibi duruyordu ama tadı, acılığı hoşuma gitti. Bir biber bir tabak yemeğe yetiyor Üç biberden epey tohum aldık... |
22-10-2015, 09:45 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye Sorunsuz, zahmetsiz çiçek yetiştireyim derseniz kadife, sebze yetiştireyim derseniz de kuru fasulye. Resimlerde sağ taraftaki oturak olan arkadaşlar... Sırık bulayım, toprak kurumadan yere sokayım, iple bağlıyayım, sardırayım derdi yok. Mantar olmuş, böcek olmuş, yaprağı solmuş, kökü dolmuş derdi de yok. Anlamamışım erken koparmışım, unutmuşum geç kalmışım, toprağa değmiş çürümüş, güneş görmüş büzülmüş stresi yok. Toprak ısınınca (yaylada mayısın ikinci haftasından sonra) ekin toprağa, her ocağa üçer tohum gelecek şekilde ve ikişer karış arayla. Dört ay sonra da resimlerdeki gibi sararan, kuruyan fasulyeleri toplar, tamamen kuruması için yere serer ve istediğiniz zaman afiyetle yersiniz. Tabi arada su vermeyi unutmayın... Kayınpederin yıllardır yemeklik ektiği kuru fasulyenin cinsi nedir bilmiyorum, ama bahçede sebzeler içerisinde tat olarak benim favorim. Bu sene dört sıra ile bahçenin rekoru ondaydı. Seneye tüm ürünleri azaltmayı düşünürken kuru fasulyeyi yine dört sıra ekmeyi düşünüyorum. En kötü tarafı 'hadi toplayalım bahçeden de taze taze akşama pişirelim' olayı bunda yok haliyle Daha önce denememiş arkadaşlara mutlaka öneririm. Talep eden tüm arkadaşlara az veya çok tohum göndermeye çalışacağım. |
22-10-2015, 10:07 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Ay yıldız karpuz
Adını yaprağının ve meyvesinin üzerindeki küçüklü büyüklü sarı noktalardan alan karpuzu bu ilginç özelliği ve tadı sebebiyle yetiştirmenizi öneririm. Alttaki gibi büyük ay şimdiye kadar denk gelmemişti Daha öncede belirttiğim gibi bu sene daha fazla dikkat etmemize rağmen kavun-karpuz açısından güzel bir sezon geçiremedik. Hastalıklar sebebiyle tohum aldığımıza ve pek tadına varamasak ta meyvelerini arada yiyebildiğimize sevindik. Geçen senede paylaşmıştığım karpuzun tohumları zengarden den gelmişti, bu yıl ikinci yılı oldu. Tcm Düzenleyen TCM : 22-10-2015 saat 10:13 Neden: Resim ekleme |
23-10-2015, 10:08 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Siyah süs acı biber
Sağolsun hacı abimiz vermişti saksıda bu biberleri, 'siz hiç siyah inci gibi biber gördünüz müüü' diye hafiften gururlanarak. Görmedim gerçekten, internetten şöyle bir araştırdım benzerini de bulamadım. 8-10 cm. boylarında ince, şirin, acı ve siyah biberler, saksıya veya yere ekerim derseniz buyrun... Olgunlaşıp kuruduğunda kahverengiye dönüyor. Düzenleyen TCM : 22-12-2015 saat 07:47 Neden: için -- hiç düzeltildi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|