agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2013-2014 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2013, 15:30   #1
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
bahtiyar02

1. Deşti Domates
2. Deşti Karpuz


(Deşti=Susuz yetişen)

bahtiyar02 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-09-2013, 15:30   #2
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Deşti Domates

• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Domates
• Tohum çeşit adı: Deşti (Susuz yetişen)
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Adıyaman
• Size nereden geldi: Adıyaman merkez köylerinden
• Tohumun kökeni : Adıyaman merkez köyleri
• Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2013 yazı
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Deşti yetiştirme usulu; Tohumlar diğer Domates türleriyle aynı şekilde çimlendirilir. Fidanlar yaklaşık 20-25CM’lik boylara varınca ayrı bir yere şaşırtılmak üzere hazılanır. 25cm’lik eninde ve 25cm’derinliğinde çukurlar oluşturulur.Her çukur arası en az 1 metre 0lmalıki bir birlerini etkilemesinler. Kazılan çukurların içerisine bir avuç oranında yanmış küçükbaş hayvan gübresi konulup can suyu çukur derinliği boyunca su doldurulup akabinde deşti domates fidanları dikilir. Daha sonra çukurdaki su tam çekildikten sonra çukur toprakla doldurulur. Yaklaşık 2 hafta sonra ilk çapa yapılır. İlk çapa bölgelerin sıcaklık ve yağış durumuna göre ayarlanır. Deşti ürünlerde önemli olançapa, sıcaklık, ve nem oranıdır. Bitkiler ömürleri boyunca sulanmaz sadece çapa yapılır. Nemli bölgelerimizde ürün iriliği artar.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ortalama çeri domates türünün iki katıdır. çok lezzetli, aromalı, çok çekirdekli,sulu,verimli ve ince kabukludur,çok fazla dayanmaz. Ya hemen taze tüketilmeli ya da sos,kurutmalık özellikle salça yapılarak muhafaza edilmelidir.
NOT: Tohum sayısı sınırlı olduğundan sadece 10 kişiyle sınırlıdır.

Eklenen Resimler
   
bahtiyar02 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-09-2013, 15:50   #3
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Deşti Karpuz

• Bitki türü: Meyva
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Yerli Karpuz türleri
• Tohum çeşit adı: Deşti (Susuz yetişen)
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Adıyaman
• Size nereden geldi: Adıyaman merkez köylerinden
• Tohumun kökeni : Adıyaman merkez köyleri
• Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi
• Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2012 yazı
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Deşti yetiştirme usulu; Tohumlar. Karpuz-Kavun tohumları yaklaşık. 25cm’lik eninde ve 25cm’derinliğinde çukurlar oluşturulur.Her çukur arası en az 2 metre 0lmalıki bir birlerini etkilemesinler. Kazılan çukurların içerisine bir avuç oranında yanmış küçükbaş hayvan gübresi konulup can suyu çukur derinliği boyunca su doldurulup akabinde deşti karpuz –kavun tohumları çukurdaki su tam çekildikten sonra ekilir. Çukurdaki tohumun üzeri toprakla yaklaşık 1-2cm doldurulur. Tohumlar çimlendikten sonra çapalama Yaklaşık 3 hafta sonra ilk çapa yapılır. İlk çapa bölgelerin sıcaklık ve yağış durumuna göre ayarlanır. Deşti ürünlerde önemli olan çapa, sıcaklık, ve nem oranıdır. Bitkiler ömürleri boyunca sulanmaz sadece çapa yapılır. Nemli bölgelerimizde ürün iriliği artar.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: çok lezetli, şeker oranı yüksek.İri siyah çekirdekli.
NOT: Tohum sayısı sınırlı olduğundan sadece 10 kişiyle sınırlıdır.

Eklenen Resimler
   
bahtiyar02 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-09-2013, 23:44   #4
Ağaç Dostu.
 
bahtiyar02's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: ADIYAMAN
Mesajlar: 2,457
Galeri: 3
Karışık süs biberleri

• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık-Kapalı ortamlarda Uygun şartlar sağlandığında 4-5 yıllık olabilir.
• Tohum Türü: Acı Biber
• Tohum çeşit adı: süs biberi (5-6 tür karışık )
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 5
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adıyaman
• Size nereden geldi: Tohum takas etkinliği ve değişik yerlerden satın alınma
• Tohumun kökeni : Türkiye ve bazı ülkeler
• Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi, organik gübre,
• Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2012 yazı
• Bitki tipi ve gelişim durumu: Diğer biber çeşitleriyle benzer şekilde yetiştirilir. Başka biberlerden olabildiğince uzakta yetiştirilmeli. Büyük saksılarda yetiştirilebilir.
• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok acı çeşitler.(Acı kişiye göre damak zevkiyle endekslidir. Bana göre normal acı olan bir başkası için çok acı olabilir). Biber kesildiğinde elle veya vücudun başka bir yeriyle temas etmemelidir. Doğrudan doğruya tüketile bilir, Özellikle turşusu ve kış aylarında uygun şartlar sağlaınırsa doğal yeşil biber olarak tüketile bilir.Süs biberleri en fazla 6 adet tüketilmeli aşırısı acıya alışkın olmayanlar için problem olabilir.Asla dudağa değdirmemelidir.Yazın Kızaran biberle salça ve özellikle pul biber olarakta değerlendirile bilinir.acı yemeklere küçük parçalar halinde ilave edilebileceği gibi başka acı olmayan biberlerle seyreltilerek hazırlanacak acı sos şeklinde kullanılabilir.

Eklenen Resimler
  
bahtiyar02 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2022