Konu: Yılan
View Single Post
Eski 24-01-2008, 01:36   #26
montivipera
herpetolog
 
montivipera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 57
Dünyanın en zehirli yılanları

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Geçen gün izlediğim belgeselde dünyanın en zehirli yılanının Avustralya'da yaşadığını öğrendim. Ancak şimdiye kadar hiç kimse görmemiş. Yerin altında yaşayıp fareyle besleniyormuş. Zift gibi simsiyah çok parlak derili bir yılandı.
Merhabalar,

Belgeselde bahsi geçen hayvan ya Tai-Pan denen Oxyuranus cinsidir (özellikle Inland Taipan denen O. microlepidotus'un zehir gerçekten çok etkili ve ölümcüldür ve dünyanın en zehirli yılanları arasındadır), ya da Tiger Snake (Kaplan Yılanı) denen Notechis cinsidir. İkisi de Avustralyalı'dır ve ikisi de dünyanın en zehirli yılanlarındandır. İki yılan da dünyanın en zehirlilerini içeren Elapidae (Mercan Yılanları+Kobralar) ailesindendir.

Oxyuranus'ta da siyah formlar olmakla birlikte, parlak, zift gibi simsiyah dediğinize göre çok büyük bir olasılıkla Notechis'tir. Özellikle N. ater ve ada formları dediğiniz gibi parlak ve simsiyahtır (Resmini ekledim).

Bu arada şunu da belirteyim ki; "en zehirli" ile "en tehlikeli" nin ayrımını yapmak gerekir. Örneğin bir yılan için dünyanın en zehirli yılanlarından diyebiliriz. Ancak zehri ondan daha az kuvvetli ama daha çok vaka üreten bir yılan varsa ona daha tehlikeli deriz.

Sevgilerimle

Naşit

Fotoğraflar:
Name:  black500.jpg
Views: 25046
Size:  47.3 KB

Name:  Notechis_scutatus.jpg
Views: 17482
Size:  23.4 KB

montivipera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön