View Single Post
Eski 23-03-2006, 22:27   #7
hasan42
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arsakay
Hasan42 arıyordu, buldu mu bilmiyorum.
Merhaba arkadaşlar.
Bonsaiye dönüşmüş ağaç değil ama küçük fideler buldum.
Ektiğim palamut tohumları da filizlenmeye başladı ama tohumdan yetiştirmenin çok zaman alacağı belli. Bu yüzden hiç olmazsa bir-iki yıllık fideler aradım. Şu anda on adet fidem var. İkisi palamut ama diğerlerinin adlarını henüz bilmiyorum. Yaprakları tam açınca öğreneceğim.
Bakın onları nerelerde buldum:
Palamutlarımı fuar alanı parkında, sonbahar yapraklarının birikip küme oluşturduğu bir yerde buldum. epeyce fidecik vardı ama en iri iki adedini söktüm. Geri kalanlar çok küçüktüler. Umarım burası temizlikçilerin gözünden kaçar da mahvolmazlar.
Akçaağaç olduğunu sandığım ağacımı da Adliye Binası'nın bahçe duvarının dibinde asfaltla duvar arasında nasılsa filizlenmeyi başarmış bir halde buldum.
Diğerlerini de parklardaki ağaçların altına bakarak buldum.
Sizler de gezip dolaştığınız yerlere dikkatlice bakın. Ağaç altlarında kendiliğinden büyümüş ve ilk bakım-temizleme çalışmasında büyük bir ihtimalle sökülüp atılacak fidelere rastlayacaksınızdır eminim. Ama dikkatli olun. Parklarda ilgililerin diktikleri fidanları kökleyip de başınızı derde sokmayın.
Önceki gün okulumuzun önündeki Tibet dağ muşmulası ağaçlarını budadıklarını gördüm. Daha önceki yılların budamalarının da etkisiyle tıpkı bonsai gibi görünüyorlardı ve hoşuma gitti. Yanına gittiğimde gördüm ki dibinde bir sürü fidecik büyümüş. Parmak kadar bir kaç tanesini kökleyip eve getirdim ve bir saksıya diktim. Bakalım ne olacak.
Bu fidelerle ilgili bir endişem var. Çeşitli hastalıklar olabileceği korkusu. Ben de eve getirince ilk önce banyoya götürüp ılık suyla elimden geldiğince dikkatli bir şekilde yıkıyorum. Umarım sorun olmaz.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön