View Single Post
Eski 17-01-2008, 09:36   #7
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Difference Mesajı Göster
Gardenyayı...araştırdım... Hatta yorumlardan bir tanesi hoşuma gitti ve buraya taşımak istedim:

...mutlu mesut su spreyi yaparsınız yapraklarına, çiçeğine...
ertesi güne o koku yoktur ve çiçeği de solmuştur...


Yorumdan da okuduğum kadarıyla yetiştirmesi baya zor bir bitki olsa gerek. umarım başarabilirim...
Çiçeğine su spreylersen ertesi güne kararır tabi ki çiçek. Alıntıda verilen bilgi yanlış. Gardenyanın yapraklarına su spreyleyeceğiz nem ihtiyacını karşılamak için, ancak çiçek açma aşamasına geldiğinde çiçeği veya açmaya başlayan tomurcuğu (tomurcuğun içinde beyazlıklar görünmeye başladığı andan itibaren) asla su değdirmemeye özen göstereceğiz.

Açan tek bir adet gardenya çiçeğinin orta ölçülerde bir salonu bu koşullarda en az 2-3 gün kokuya boğacağına emin olabilirsin.

Ayrıca, istediğin herhangi bir çiçek ve bitki ile ilgili tedarik veya bakım bilgisi için en doğru ortamdasın. Bu forumda ilgili bitkinin başlığını arayıp bulup okudukça bilgileneceksin.

Arama menüsündeki gelişmiş aramayı kullanarak, sonuçları da mesajlarda göster seçeneğini de seçersen, istediğin bitkinin isminin hangi mesajlarda geçtiğini görür, seçici arama yapabilirsin.

Gardenya için zahmete girmeyesin diye bağlantılar belirttim; altı çizgili ve koyu renkli olarak göreceğin yazılara fare ile bir kez tıklaman yeterli olacak:"Gardenia jasminoides"; "Gardenya'da Havai Köklendirme Denemesi / Air Layering Gardenia jasminoides; + içinde gardenya geçen mesajları aramayı da unutma..."

Diğerleri için haydi, aramaya...

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön