View Single Post
Eski 16-01-2008, 15:15   #12
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Hocam, keyifler yerinde sanırım

Kafama takılanları alıntıların arasına, belirgin olması için büyük harflerle ekliyorum:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
...
2-Eğer daha önceden yetişmiş normal kestane fidanınız YETİŞMİŞ DERKEN NEYİ KASTEDİYORUZ?YAŞ, GÖVDE ÇAPI VB?var ve siz buna aşı yapacaksanız o zaman kalem aşısı zamanı şubat başı mart sonu (Bitkilere su yürümeden aşı yapılmış olmalı) bu böyle biline

3-Yine yetişmiş aşı yapılacak fidanınız varsa Haziran ayından sonra tavsiye Ağustos 15 den sonra durgun göz aşısı yapılmasıdır. "DURGUN GÖZ AŞISI"NIN GÖRÜNTÜLÜ TARİFİNİ BULABİLECEĞİMİZ BİLDİĞİNİZ BİR YER VAR MIDIR?

4-Daha önceden yetişmiş ve oldukça NE KADAR? ÇAP OLARAK KAÇ CM "OLDUKÇA"DIR?kalınlaşmış büyüklükte bir kestane ağacınız var ise o zaman yine bu durumda bu ağaca uygun ve beğendiğimiz bir kültür kestaneden kalem seçiyoruz ve şubat ayından mart sonuna kadar yarma aşı yapılabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olmez Mesajı Göster
Bir de sanırım bir yerler de okumuştum; kestanenin dişisi ve erkeği ayrı ağaçlardır. Tozlaşma için birbirine yakın dişi ve erkek ağaçlar olmalı. Ben bu şekilde bir bilgi hatırlıyorum sanki. Aklımda yanlış kalmışsa düzeltin. Konu hakkında bilgili olan arkadaşlar açıklasın. Eğer aklımda doğru kaldıysa tek bir ağaç dikip meyve verecek diye beklemesin arkadaşlar, şimdiden planlasınlar.BU YAZILANLA İLGİLİ TEKNİK GÖRÜŞ VE BİLGİ NEDİR ACABA?

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön