View Single Post
Eski 13-01-2008, 11:51   #23
nkoksal
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
sevgili penelophe her kadar bende bi tıp elemanıysam da ( eczacıyım da ) sen gel bu kocakarı ilaçlarını hiç yabana atma.

Universitedeyken hocamız sn.Ekrem Sezik yurt içinde dolaşmaya çıktığımız zaman yöresel ilaçları araştırmamızı isterdi. Gençlik işte, o zaman bunları hiç ciddiye almamıştık. Şimdi mümkün olduğu kadar toplamaya çalışıyorum.

Ben de size bir anımı anlatayım.Hamileydim, nerdeyse 9 aylık ve misafir gelmişti, bende çay servisi yapıyordum, tepsi elimden kaydı ve yeni doldurduğum kaynar çay olduğu gibi karnımın üzerine boşaldı.

Yanık için çiğ patates

Kayınvalidem hemen çiğ patates rendeliyerek yanan yerin üzerini kapattı. İnanır mısınız 1-2 saat içinde hiç böyle bir yanık olmamş gibiydi. Aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Bir de Erdekteki sitemizin bekçisinin yaptığı bir ilaç vardır. Kendisi civarın bütün kedi ve köpeklerinin bakıcısı gibidir. İlaç hem yaralara hem yanığa kullanılabilir ve çok etkilidir.

Yanık için kudret narı

Kudret narı- Momordica Charantia - denen bitkiyi biliyorsunuz sanırım bu bitkinin olgunlaşan meyveleri saf zeytinyağı içinde 3,4 ay bekletildikten sonra yara ve yanıklar için kullanılabilir.

Bitki ayrıca mide hastalıkları, ülser ve basur için de kullanılıyor. Zaten bizim ilaçların çoğuda doğadan elde edilen bilgilerin saflaştırılmış hali. Sevgiler

nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön