View Single Post
Eski 13-01-2008, 00:48   #10
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
İsveç Şurubu ( İsveç İksiri)

İÇTEN KULLANIMI
Günde 1-4 defa 1-2 çay kaşığı iksir ılık su veya bitki çayına katılarak kullanılır. Çocuklarda miktar yarıya indirilir. Konuyla ilgili yeterli bilimsel araştırma yapılmadığından gebelik sürecinde **** 10 yaş altı çocuklarda içten kullanımın sakıncalı olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır .
Dikkat!
Süt ile birlikte içilmemelidir.

-Mide: Mide krampları, kolit ağrıları, ağır yemeklerden sonraki zorlanma için 1-3 yemek kaşığı sade veya aynı miktarda su ile karıştırılarak içilir. Mide-bağırsak gazlarında, 2-3 tatlı kaşığı iksir rezene-anason-kimyon çayına karıştırılarak içilir.

-Kan temizliği: 3-4 haftalık bir kür uygulanır; günde 3-4 defa,1 tatlı kaşığı iksir ısırgan otu-civanperçemi çayına katılarak içilir.
-Uykusuzluk: 1 tatlı kaşığı iksir kediotu çayına katılıp yatmadan yarım saat önce içilir. Sinirsel uykusuzluklarda kalp bölgesine iksirle masaj da yapılabilir.
-Ağız-diş-boğaz: Gırtlak, yutak ve dişeti iltihaplarında, dişeti çekilmesi ve kanamasında, diş ağrılarında, haftada bir, sade veya aynı miktarda su ile karıştırılan bir yudum iksir ağızda dolaştırılır **** gargara yapılır. Ancak diş etine iksir bastırılmamalıdır, uzun süreli bastırma tahriş edebilir. Diş etlerini sarartmaması için kullanımdan kısa bir süre sonra da dişler fırçalanmalıdır. Boğaz ağrısı ve yutkunma zorluklarında sabah, öğle, akşam 3-4 damla yutulur.
-Safra kesesi ağrıları: sabah-akşam 1 dolu yemek kaşığı içilir, gece birkaç damla ağrıyan yere bastırılır.
-Ödem: 6 hafta süreyle sabah-akşam 1 dolu yemek kaşığı iksir içilir.
-Hemoroit: Hem memelere dıştan sürülerek hem de içilerek
-Sarılık: İçilerek ve karaciğer üzerine bastırılarak
-Kanser: 2-3 tatlı kaşığı iksir sade veya aynı miktarda ılık su **** bitki çayı ile karıştırılarak içilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve antioksidan oluşundan dolayı tüm kanser türlerinde tedaviye destek olarak kullanılabilir. Herhangi bir rahatsızlığı olmayanlar da vücuda canlılık kazandırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bulaşıcı hastalıklara karşı korunmak amacıyla kullanabilir.
-Ayrıca; Kabızlığı giderir, karaciğeri rahatlatır; bulantı ve baş dönmelerinde, kansızlık ve anemide, tüberkülozda, vajina akıntılarında, el ve ayak titremelerinde kullanılabilir.

DIŞTAN KULLANIMI
Yaralanmalarda, eziklerde, çarpmalardan oluşan şişliklerde, el, ayak, bilek burkulmalarında, hafif yanıklarda, kas ağrılarında, iksirle ıslatılan pamuk ya da bez sorunlu bölgeye uzun süre bastırılır.
Bazı duyarlı derileri tahriş etmemesi **** kurutmaması için sürülecek bölge susam yağı, zeytin yağı veya yağlı bir kremle nemlendirilmelidir

-Kulak Ağrısı: dış kulak ağzındaki sivilce ve kabuklanmalarda, kulak uğuldamasında, akşam kulak içine biraz zeytin veya susam yağı sürülür, iksirle biraz ıslatılmış pamuk koyulur, sabaha kadar bekletilir.
-Burun İçindeki Kabuklanmalar: İksirli pamukla sık sık nemlendirilir.
-Arı, Böcek ve Sivrisinek Sokmalarında: Hemen iksirle ıslatılmış pamuk bastırılır. Bu tür ısırıklara karşı önceden iksir sürülebilir.
-Kapanmayan Yara, Ezik, Çarpmadan Oluşan Şişlik, El, Ayak, Bilek Burkulmaları,

Kas Ağrıları: İksirle ıslatılmış pamuk bastırılır. Bastırma uzun süreli olmalıdır. Mümkünse gece yapıp sabaha kadar beklenmelidir.
-Hafif Yanık ve Haşlanmalar, Güneş Yanıkları: İlk yardım olarak İksirli pamuk bastırılır **** sık sık sürülür.
-Dudak Uçuk ve Çatlakları, İltihaplı Sivilceler, Oluşum Aşamasındaki Çıbanlar: İksirli pamuk bastırılır **** sık sık sürülerek nemli tutulur.
-Akıntılı Nezle ve Tıkanıklık: 5 kat suyla seyreltilerek burna çekilir.
-Nasır: Nasırların üzerine iksirle ıslatılmış pamuk konur ve yara bandıyla hava almayacak şekilde örtülür. En geç üç günde nasır köküyle beraber sökülür.
-Romatizma: Günde 3-4 defa,1 çorba kaşığı iksir kekik-kuşburnu çayına katılarak içilir. Gündüz iksirli pamuk **** bez uzun süreli bastırılır.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön