View Single Post
Eski 11-01-2008, 08:22   #71
nevsune
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Mine Hanım aslında hiç gözünüzde büyüttüğünüz gibi değil. Onlar bizi eğitiyorlar, isteklerini bir biçimde bize aktarmaya çalışıyorlar.

Normal yeminin dışında, benimki canının her istediğini gelip benim ağzımdan veya elimden yiyor. Sevmediği bir şey olursa tükürüyor. Maydonozun (ishale neden oluyormuş) dışındaki yeşilliklerin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Örneğin arada bir marul yaprağı, öle bayıla yedikleri şey. Benimki semizotu yapraklarını da çok sever, hatta çikolatalı biküviyi de (aman siz vermeyin benimki şımarık, elimden kapıyor). Haşlanmış yumurtanın sarısı ve beyazlarından birazını ezerek, içine elma rendesi, birazcık bal ve biraz da ufalanmış pötibör bisküvisini karıştırarak arada bir taze olarak verdiğinizde beslenmesine yardımcı olursunuz(küçücük bir porsiyon).

Ses gerçekten sevdikleri bir şey. Evden çıkarken radyoyu açık bırakırsanız, hoşlanabilir. Evde birileri olduğunda veya bilgisayardan konuştuğumda benimki çıldırır, ötüşünden biz konuşamaz oluruz.Eskiden kanarya ötüşü olan kasetler vardı, şimdi bulunur mu bilmem.

Bu arada dışarıya çıkarılanlar konusunda şaşırdım. Gerçi İzmir ılıman iklim ama kanaryalar konusunda en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri hava akımında kalmamalarıdır. Çok çabuk hastalanıp, ölebiliyorlar. Yine de ev içerisinde olmalarında yarar var.

Kanarya bakımı ile ilgili olarak benim yararlandığım bir iki yer olmuştu. İsterseniz bunlara da bir bakın.

http://www.kanaryaevi.net/modules.ph...kanarya_bakımı
http://www.borderturk.com/bakim.html

Kolay gelsin

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön