View Single Post
Eski 11-01-2008, 07:33   #7
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Serder merhaba, kestaneler daha uzun bir zaman(belki5-6 yil) bonsai saksisina dikilmeden bu saksi icerisinde yasamlarini surdurecekler. Bu yil yapraklarini doktukten sonra, saksi icerisindeki topragin, usten bir kismini alip koklerin kaya uzerinde gorunmesini sagliyacagim. ve gelismeleri sizlerle paylasacagim.

Daha once tohumla buna benzer bir calisma yapmamastim, sonuclari sizin kadar ben de merak ediyorum. Bekleyip gorecegiz.

!2 tane olan kestanelerden 8 tanesi gelisme gosterdi, onlar da, buyuduk sonra kayanin uzerinde nasil sekillendirecegimi dusunecegim. Kafamda tasarladigim bir tarz var ama fidanlarin gelismesine gore bu tasaridan vaz gecebilirim. Su an sadece beklemek gerekiyor.

Yeni basliyanlar icin tohumdan bonsai yetistirmenin uygun olmiyacagini bu yuzden tekrarlayip duruyoruz. Yeni basliyan biri tohum ektikten sonra agacinin hemen gelisip bonsai olmasini istiyor ki dogal olarak bunun olmasi da imkansiz.
Fidancilardan alinacak uygun bir fidanla baslamak en iyisi. Elinizde bakip ilgileneceginiz bonsaileriniz olduktan sonra cesitli tohumlardan da denemeler yapabilirsiniz. Diger bonsailerinize bakarken tohumdan ektikleriniz yavas buyuse de ilgilendiginiz baska bonsailriniz oldugu icin tohumdan buyeyenleri daha rahat bekliyebilirsiniz.

Asagida kestanelerin bu gun cekilmis bir fotografini ekliyorum.
ve sizlere guzel bonsai calismalari diliyorum.

kestaneler 001.jpg
Kaya ustune ekilmis kestanelerin son durumu.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön