View Single Post
Eski 06-01-2008, 22:27   #23
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Tamir süreci - Havuz ve derenin tamiri

Kasım 2007

Sonbaharda şiddetli bir fırtına ve yapmur sonrasında havuzun etrafındaki topraklar çamur olup havuza karışıyor. Aslında ben dönmeden önce babama, havuzun dışındaki çiçekliğin içinde drenaj delikleri açmasını istemiştim. Ancak o kadar şiddetli yağmur yağmış ki, drenaj delikleri bile fayda etmeyebilirmiş. Bu durumda babam, bana haber etmeden plan dışı değişiklik yapmış (benim yokluğumdan fırsattan istifade biraz betonlaşmaya gitmiş ).

Öncelikle havuzun etrafındaki toprak çiçeklik kısmını kaldırmış. Kenardaki mıcırları kaldırmış ve temizlemiş. Havuz şiltesinin kenarlarını havaya kaldırarak havuzun kenarına beton atmış. Üzerine şap döküp şapın üzerine mıcırları dökmüş. Görünüş itibariyle çok değişmemiş, biraz doğallığını kaybetmiş ama daha da güçlenmiş. Bundan sonraki su taşmalarında havuza doğru değil, havuzdan dışarı doğru olmasını sağlamış.

Babam bununla da yetinmeyip, dereleri de ıslah etmiş Hadi dereler neyse de, bir de bataklık bahçemi betonlamış. Önümüzdeki sene ya o beton kısmı kaldıracağım ya da kayrak taşı ile daha doğal hale getireceğim (havuza erişebilecek bir yürüme yolu yapmak için planı değiştirmiş, çünkü planda olmayan duvarlar örerek şelaleye ulaşımı kapamış ). Neyse ki malzemesi bitmiş, havalar da soğumuş da kamelyayı komple duvarla öremeden tamirata son vermiş

Not: Kamelya duvarının içinde 2 göze dikkat edin; onlar 2 adet dış mekan kauçuk 3lü prizlerin bulunduğu yer. Yağmur sonrası elektrik kaçaklarını engellemek için duvarın içine özel bir bölme sipariş etmiştim onu yapmış. O bölmenin içine su gelmeyecek şekilde bir kapak da yapacağız. Ayrıca havuz filtresinin konulduğu merdiven altına da bir kapı yapılacak. Henüz kaba işçiliği bitmediği için ince işçilik önümüzdeki yaza kaldı. DIY (Do It Yourself) peyzaj yapınca işler biraz uzun sürüyor, ama kesinlikle zevkli ve sağlıklı olduğunu söyleyebilirim (tüm bu süreç içinde Ramazanda geri almış olsam da 8 kilo verdim)..

TO BE CONTINUED THIS SPRING ...

Eklenen Resimler
   
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön