View Single Post
Eski 06-01-2008, 17:43   #13
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
Yapım süreci - Bataklık bahçesi ve dere

31 Temmuz 2007

Tasarıma göre kamelya ile duvar arasında sırasıyla dere ve bataklık bahçesi olacaktı. İlk olarak bataklık bahçesini yapmam gerekiyordu. Bunun için tuğla ile örerek mezar şeklinde bir temel attım. Bataklık bahçesinin yanında şelalenin kenarını oluşturacak olan tuğladan yükseltiyi de ihmal etmedim.

Bataklık bahçesinin ve şelalenin sınırlarını çizdikten sonra iki kademeli derenin temelini kazdım. Ancak dere planladığım gibi olmadı. Şelaleden dökülecek su, daha derin olan ilk dereden ikinci dereye yine şelale gibi dökülecekti. Ancak su yüksekliğini buna göre ayarlamak çok zor olacaktı vazgeçtim. İki derenin su seviyeleri çok farklı olmadı. Ancak ilk dere daha derin oldu; ikinci dere de süs havuzuna dökülecek şekilde ayarladım.

Öncelikle havuza yakın olan dereyi yaptım. Yine her zamanki gibi kum astarlaması ve parke şiltesi astarlaması ve üzerine havuz şiltesi örttüm. Havuzun kenarındaki birleşme yerindeki mıcırları kaldırdım, suyun şiltenin dışına taşmayacak şekilde eğimini sağladım ve ardından mıcırları yeniden yerleştirdim. İlk planımda dere havuza yüksekten dökülecekti ama onu da yapamadım . Bunu yapmak için bir tarafı komple havaya kaldırmak gerekecekti, bundan vazgeçtim.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen karinca70 : 06-01-2008 saat 18:33
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön