View Single Post
Eski 06-01-2008, 18:25   #12
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
27-30 Temmuz 2007

İkinci yıllık iznime giderken yanımda bol miktarda Nilüfer ve Palmiye Merkezi'nden sipariş ettiğim bataklık bahçesi bitkileri vardı.

Süs havuzunda bıraktığım akvaryum bitkilerinin çoğu gece soğuk gündüz sıcak iklime dayanamamış ölmüşlerdi; ölen ve çürüyen bitkilerden dolayı havuzların baş belası iplikimsi yosunlar oluşmuştu; ama su berraktı. Yosunları temizleyip, bataklık bitkilerini havuza geçici olarak yerleştirdim. Nilüferleri de sepet saksıları içinde ponza taşı, torf, kil karışımı topraklarına ekip üstüne ince çakıl ve onun üzerine mıcır yerleştirdim. İçine misket gübreleri vermeyi de unutmadım. Nilüferleri havuzun kenarına her birisi bir saat olacak şekilde yerleştirdim .

Ardından dere ve bataklık bahçesinin temelini kazmaya başladım. Çıkan toprağı havuzun etrafına çakılın dışına doğru döşedim. Daha sonra sıvanacak olan tuğlalarla kamelyaya uygun bir şekilde sekizgen yükseltinin içini doldurdum. Havuzun etrafına güneş enerjili aydınlatmaları yerleştirdim.

Bu arada, babam daha önce kazdığımız topraktan çıkan çakılları kamelyanın tabanına döşemiş, ardından da kamelyanın tabanına kaba betonu atmıştı. Kamelyanın etrafına bir sıra tuğlaları foam köpüğüyle yapıştırıp döşedim.

Eklenen Resimler
 
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön