View Single Post
Eski 06-01-2008, 18:09   #11
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
25 Mayıs 2007

Havuzu tamamen doldururken bir yandan da şilteyi çekiştirip eğimleri düzeltiyorduk. Havuz dolduktan sonra havuzun dışında kalan kısmın üzerini de mıcır taşlarıyla çevirdik. Ancak su terazisinda yaptığımız hatadan dolayı bir taraf daha aşağıda kalmıştı. O tarafın mıcırlarını döşemedik, çünkü öncelikle o kenardaki şilte ve astar kaldırılarak altına kum dökülerek yükseltme yapılacaktı. Yıllık iznimin son günü olduğu için o işleri babam daha sonra yapacaktı. Benim vakit kaybetmeden bitkileri ve nergisleri ekmem gerekiyordu.

Havuz filtresinin motorunu dere ve şelale yapılacak tarafta olacak şekilde suyun içine koyduk. Havuzu son gün bitirdiğimiz için kaçak testi de yapamamıştık (hava soğuk olduğu için buharlaşma yoktu, alt kademenin su kaçırmadığı kesindi, üst kademenin de kaçırmadığı bir süre sonra belli oldu zaten ). Havuz filtresini geçici olarak havuzun kenarına koyduk. İçine malzemelerini yerleştirdik ve çalıştırdık.

Daha sonra yanımda getirdiğim nilüfer, lotus ve akvaryum bitkilerini ektim. Babam ben döndükten sonra su terazisini sağlayacak ve ardından mıcır taşlarının döşenmesini tamamlayacaktı. Ben döndükten birkaç gün sonra bunları tamamlamış.

Eklenen Resimler
   
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön