View Single Post
Eski 06-01-2008, 16:54   #10
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
25 Mayıs 2007

Mıcırları yıkadığımız leğen gece rüzgarla uçmuş ve fıskiyenin borusunu kırmış. Daha sistemi kurmadan meydana gelen kazayla bu kadar geniş ve derin bir havuzun bakımının nasıl yapılacağı sorusuyla karşı karşıya kaldık. Toroslarda 1300 rakımlı bir yerde olan Cevizli'de mayıs sonunda sabah suyun ne kadar soğuk olduğunu tahmin bile edemezsiniz

Suyun soğukluğundan çözüm bulmak zorunda kaldım 2.5 metre uzunluğunda sağlam bir ahşap merdiven vardı bodrumda. Onu getirdik. Merdiven basamakları üzerinde yürümek için icat edilmiş öyle değil mi? Tabi merdiven üzerinde yürürken havuz şiltesine zarar vermemek için her iki ucuna uzun kalasların üzerine yerleştirerek tamirat işini hallettim. (Tamirat işleri için silikon tabancaları her derde devadır, aklınızda olsun). Benzer yöntemi daha sonra yosun ve pislikler fıskiye başlığını tıkadığında ve led ışıklı başlığı takmak için kullandım. Ancak daha sonrakinde nilüferlerden ve su seviyesinin daha yüksek olmasından ötürü kalas kullanmak yerine merdivenin her ucunun altına kaldırım parke taşı koydum.

Havuz şiltemiz 600 cm genişliğinde ve uzunluğundaydı. İhtiyacımız olan ise: 40+320+2x80+40 cm uzunluk ve genişlik idi. Astarlardan dolayı derinlik 75 cme düşmüştü; sonuç olarak dışarda 30-35 cmlik pay bırakınca ikinci kat olarak artan kısmı içeri doğru üstte olacak şekilde kıvırdık. Böylece güneşe en çok maruz olacak kısım olan kenarlar bir fazladan kat ile korunmuş oldu. En baştaki planımda kayrak taşlarını betonlayarak havuzun kenar 10 cmlerini korumaktı, ancak mayıs ayında kayrak taşı bulamadım.

Eklenen Resimler
  
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön