View Single Post
Eski 06-01-2008, 16:32   #9
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
24 Mayıs 2007

Astarlamanın hemen ardından, astar bozulmadan şilteyi sermek gerekiyordu. Şilteyi sermek için önce açtık, 6. metreden kestik (6x10 metre şiltenin 6x6 kısmını çıkarmış olduk). Güneşte o kadar çabuk ısınıyordu ki, dokunmak için eldiven giymek gerekiyordu. Havuzun dibindeki astarı tutan parke taşlarını kaldırarak, havuz şiltesini havuzu ortalayacak şekilde ayarladık ve şilteyi havuzun içine serdik. Kare şeklindeki şilteyi daire şeklinde bir yere sermek kolay değil tabi ki; bazı yerlerinden katlamak gerekiyor. Katlama işlemlerini yapmanın en kolay yolu su doldurmak. Su doldurdukça su basıncı şilteyi düzeltiyor, biz de elimizle çekiştirerek daha az kıvrılacak hale getiriyorduk.

Musluk suyu çok kireçli olduğu için direkt olarak kullanmadık. Hortumu daha önceden yanımda götürdüğüm iplik, karbon ve reçine filtreli arıtmaya bağlayarak havuzu doldurduk. Böylece suyun dengesini sağlamış olduk.

Havuz şiltesindeki kıvrımlar ilk bakışta sorun gibi gözükse de, daha sonra üzerine döktüğümüz çakılları eğimli yüzeyde tutmayı kolaylaştırdığı için sorun olmaktan çıktı.

Bulunduğumuz yerde yuvarlak doğal çakıl taşı bulmamız mümkün olmadığından yol inşaatlarında kullanılan mıcır taşlarından satın almıştık. Bu havuz şiltesi açısından çok sağlıklı olmamakla beraber, olmamasından daha iyiydi. Çünkü güneşin UV ışıkları ve sıcaklığı şilteyi çok çabuk yıpratabilirdi. Görünüş açısından mıcır taşları daha güzel oldu diye düşünüyorum.

Kaldirim parke taşlarını birbirine foam köpükle yapıştırarak fıskiye için bir yükseltici bir taban yapmıştık. Bu tabanı (havuzun şiltesini ağırlığıyla ezmemesi için) köpük bir kapak üzerinde havuzun tam ortasına koyduk ve havuzu ilk kademeye kadar suyla doldurduk.

Havuzu tamamen doldurduktan sonra taşları döşemek zor olacağı için, havuzun dibini ve 1.kademeyi mıcır taşlarıyla bu aşamada kapladık. Mıcır taşlarını eldiven kullanarak leğenlerde yıkadık ve daha sonra yine eldivenlerle kovalarla taşıyıp havuzun yüzeyine serdik. Leğenlerdeki yıkama sonrası oluşan tortulu sularla ağaçları ve fideleri suladık. Yine de ilk suyu doldurduğumuzda ilk kademenin içi görünmeyecek kadar bulanıktı.

Eklenen Resimler
     
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön