View Single Post
Eski 06-01-2008, 15:37   #5
karinca70
Ağaç Dostu
 
karinca70's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,235
22-23 Mayıs 2007

Toplam 3 gün boyunca kazma işlemimiz devam etti. Aslında sadece kazmak olsaydı 1 günde çoktan biterdi. Ancak çıkan toprağın da bir şekilde kullanılması gerekiyor. Çıkan toprağı çakıllarından temizleyerek bahçede başka yerlerin doldurulmasında kullandık. Duvar dipleri boyunca 15 cm yüksekliğinde, 50 cm genişliğinde doldurmaya başladık. Ayrıca kamelyanın sadece ayakları ince uzun saksılar içinde betonlanarak gömülmüştü, ve etrafında bir şey yoktu. Tasarım gereği kamelyanın etrafını da toprakla çevirerek çiçeklik yaptık. Bu arada, toprakları koydukça saksılarda bekleyen fideleri ve fidanları da ekiyorduk. O yüzden uzun ve zor bir süreç oldu.

Çiçek, ağaç ve sebze fidelerini otobüs bagajında muz kolileriyle getirmiştik. (Muz kolilerini Esenyurt'taki hale uğrayıp ordaki kolicilerden tanesi 75 Kuruşa almıştım. Muz kolileri yanları üstü ve altı açık, iç içe iki koliden oluşuyor, plastik fideliklerden içinde 2 tanesi sığdığı ve yüksekliği de kurtardığı için şehirlerarası fide taşıması için idealdi. Hem de koliler üstüste konulabiliyordu.

Bu süreç sonunda, ters çevrilmiş bir ufo şeklinde, veya daha iyi bir tarifle derin bir yemek tabağı şeklinde süs havuzumuzun iskeleti iki kademeli olacak şekilde ortaya çıktı. Süreç boyunca her akşam ertesi gün kazmayı kolaylaştırmak adına bolca sulamayı ihmal etmedik.

Eklenen Resimler
    
karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön