View Single Post
Eski 04-01-2008, 22:57   #37
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Develi Belediyesi, Tanıtım için Vatandaşa Bedava Girebolu Dağıtıyor

Genellikle İç Anadolu'da Kayseri'nin bazı ilçelerinde ve yoğunlukla Erciyes'in Güney eteklerindeki Develi ilçesinde yetişen en önemli endemik tür meyvelerinden birisi olan girebolunun tanıtımı için seferberlik başlatıldı.

Develi İlçe Belediyesi, halkın gireboluyu ve faydalarını daha yakından tanıyıp tüketimi arttırmak amacıyla üreticilerden yüzlerce kilogram girebolu satın alarak halka ücretsiz dağıtımını yapıyor.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, girebolu meyvesi ve suyunun sağlık açısından çok ciddi faydaları olmasına rağmen halkın büyük bir çoğunluğunun bundan habersiz yaşadığını kaydetti. İnsanların bilinçlendirilerek tüketiminin arttırılması için tanıtım çalışmaları yapıldığının altını çizen Özkan, bu doğrultuda belediye bütçesinden yüzlerce kilogram girebolu alınarak dağıtıldığını bildirdi.

Bunun yanı sıra tanıtım etiketleri ve afişleri bastırılacağını dile getiren Özkan, ayrıca Kayseri'de ürünü tanıtıcı çeşitli etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını vurguladı. Ürünün alıcı bulması halinde üreticinin de pazar bulacağına ve girebolu üretiminin ciddi boyutlara ulaşacağına dikkat çeken Özkan, "İnsanlar için başlı başına bir gelir kapısı haline gelecek ve iyi tanıtımı yapılırsa yurt dışına bile ihraç edilebilecek. Girebolu suyunun safra kesesi ve bazı karaciğer hastalıklarına iyi geldiği uzmanlar tarafından belirtiliyor. Ayrıca, Girabolunun bazı kanser tümörlerini azaltmadaki olumlu etkileriyle ilgili olarak halen Amerika'da, Harvard Medicine School'da yapılan ve The New England Journal of Medicine'da yayınlanan çalışmada günde 250 gram gilaburu suyu tüketiminin sağlık üzerine olumlu etkilerinin olduğu Üriner enfeksiyonlar ile kanser tümörlerindeki azalmaların gilaboruda bulunan antioksidan maddelerle olan ilgisi üzerindeki çalışmalar ise halen devam ediyor. Sağlık üzerinde çok ciddi faydaları olduğu tespit edilen bu meyvenin mutlaka yurt dışına da ihraç edilmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Girabolu meyvesinin yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerdiği için, gıda sektöründe gelecekte yoğun ilgi göreceğini dile getiren Özkan, kendilerinin şimdiden bu işin tanıtımına önem verdiklerini dile getirdi.

http://www.haberler.com/develi-beled...bedava-haberi/

Daha önceden Gilaboru isteyen arkadaşlar olduğunu hatırlıyorum İsteyen develi belediyesiyle irtibata geçerse belki temin edebilir diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön