View Single Post
Eski 04-01-2008, 17:24   #10
Karabey08
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-01-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 2
Basın Açıklaması Hakkında

Merhabalar,
Evet sonunda bir basin aciklamasi yapildi, katkida bulunanlara tesekkur ediyorum. Bozayilar vurulmadan once hic bir girisimde bulunmayan ve bu aciklamada ismi bulanan bazi dernekleri bundan sonra daha duyarli olmaya davet ediyorum. Su an itibariyle sanirim 13 tane bozayi vuruldu ve bu av 15 Aralik tarihinde bitti. Ancak dikkatinizi cekmek istedigim nokta bu bozayilardan iki tanesi vurulamadigi icin yasiyorlar, biz proje yaptigimiz icin veya bunlari kurtarmaya calistigimiz icin degil. Bu iki bozayiyi da biz kurtarmadik, avcilar vuramadi.

TÜBİTAK'in gonderdigi gerekce raporu incelenirse bundan sonraki senelerde bozayilarin izleme calismasi yapilmadan ava acilamayacagi ve bu izinin resmen bu seneki isi kotarmak icin verildigi ortaya cikiyor. Yani bundan sonra TUBİTAK'tan alinmis bir izinle biz ayi avı acildi denilemeyecek ancak sucun hepsini kendileri ustlenerek bu isi yapabilirler veya trofeyi disariya cikaramazlar gibi gorunuyor. Ancak mevcut basin aciklamasinin sonundaki istek artik gecersiz cunku vurulan trofeler zaten yurtdisina cikarildi.

Diger bir konuda, bozayi yalnizca trofe avciligi için parali olarak uc ilde 15 hayvanla sinirlandirilmis olarak acilmistir. Ancak verilen bu izin insanlarda sanki her yerde bozayilar ava acilmis gibi bir intiba uyandirmistir. Tum Turkiye'de bozayi avinin yasak oldugunu unutturmaya baslamistir.

Turkiye'de bozayi halen koruma altindadir ve kacak olarak avlanmasi veya herhangi bir yolla oldurulmesinin cezasi 18.000 YTL'dir.

Sevgiyle kalin,

Huseyin AMBARLI
Yabanhayati Arastirmacisi
ODTU Biyoloji Bolumu
Biyocesitlilik ve Koruma Labi.


Düzenleyen Karabey08 : 21-01-2009 saat 05:20
Karabey08 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön