View Single Post
Eski 18-03-2006, 16:48   #5
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Geçmiş olsun.Akşam merak edip biraz araştırdım, ananas yetiştiricisi ülkekerde işleme sanayisinde çalışanların ellerinde, gelişmiş teknolojiyle çalışmıyorlarsa özellikle parmak uçları ve tırnak köklerinde sürekli ananas suyuna maruz kaldığı için dermatit oluyormuş. Daha önce yazdığım gibi de olgunlaşmamışken de ağız ve boğaz yaraları ve hatta dudağında olduğu gibi kanamaları söz konusu.

Bazı meyve ve sebzeler ham olarak tüketildiğinde zarar verebiliyor hatta zehirli bile olabiliyor. Örneğin domates. Olgunlaşmamış domatesin içerdiği solanin toksik. Olgunlaştıkça yerini likopene bırakıyor ki bu da çok önemli bir antioksidan, antikanserojen.

Ancak ham domateslerden yapılan turşulardan korkmanıza gerek yok. Sadece işlenmemiş çiğ tüketemiyorsunuz.

Şu bitkiler ne enteresan değil mi?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön