View Single Post
Eski 01-01-2008, 21:52   #57
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Sayın vryssera

Sarıçam çamı yanlış zamnda sökmüş ve dikiminide yasnlış yapmışsınız.

Çamlar çok hilebaz bitkilerdirç
Sebebine gelince çamlarda güçlü bir enerji vardır.Çam ağaçını söktükden sonra özelikle yanlış sökümde çam yeni mumları verir sürügnleri canlıdır ve güzeldir aslında o o andaki nerjisini kullanmaya başlar.Ve sonbahrda yaza yazın sonunda enerji tükenir ve çam ansızlaşmaya güçsüzleşyeme başlar.
Çünkü söküm sırasında mikro kökler öldüğü için birde kökler hazasr gördüğü için ayrıcada yeni ektiğiniz toprakda çam için gerkli organizmalar olmadığında kendini toplayamaz.
Çam ağaçları için köklerin kendi cevresinde oluştturduğu mikroorganizmalar onun hayatda ki devamlılığını sağlar bu yüzden özelikle kökleri ilk sökümde ve dikimde budamak iyi değildir.Çamlarda eğer yerinden sökülüp saksıya dikm yapılaçak ise kışın mart başı en uyugn zmandır o yıl ağaç mum vermeye bilir ama güçlü bir kök sitemi ve kendi yaşamı için uygun mikro organizmaları oluşumnu sağlar.Ama saksıdan saısaya yani bonsai aksısndan bonsai saksısına geçişde eylül ortası veya mart başında çok mimnimerirk bir kök kesimi ile yani bir boy büyük saksıya aktarılır.
Sizn hayanız yanlış zamanda yapılan söküm olmuş.

Sayın tekinin sarı çam için yazdıkları normal aşrtlada yetişeçek bir sarı çamın gelişim istek ve özeliklridir.
Bonsaide bilindik ağaç yetişrirlme yönteminin dışına çıkılır.BU yüzden toprak karışıı olabildiğince drenaj özelikli ve su tutma yapısı az olan en iyi bilidik toprak akadama ve kiryu kullnılır.
Şu anda yapabileçeğiniz ise ağaçın kök sistemini teşvik etmek
köklenmeyi sağlamak aşağıda bir sorun var ki yukarıdaki sürügnlerde sarma var.
Bu konu hakında tavsiym ağaçı yarı gölyege alın ani rüzgar değişken bir hava yerine stabil olan bir yer olsun.Sulama konusnda dikattli olun nedir bu dikali oluncak şey çünkü herkez bunu yazıyor.Açıklayım yeni çıkan kökler fazla su istemez.Gelişim döneminde olmadığı için ağaç fazla su tüketmez.Toprak yüzayi kru olabilir ama içi nemlidir.
Dikim yapmış olduğunuz kaya yeterli drenaja delikleirne sahipmi.
Ağaçın üst kısmnda toprak örtüsü olrak kulandığınız yosun ve diğer bitkileri yeşil tutçam idya ağaçı suluyor iseniz çama zararı çokdan vermiş olmaya başlamışsınızdır.
Özelike yaz ayında toprak üstü bitkileri kurmaması işin bonsai dostları bolça sularlar sonra tprak üstü bitkileri yaşar ama bonsai yaşamaz
Çok dikkatli bakın geelde çamlarda çamın bulunduğu saksıda ysu dışında pek bir şey yoktur.Sadece sergi e yrışma amaçlı görselerde gçiçi olrak ağaçın bulunduğu sasıya bu görseler eklenir onun dışında ağaç sade br şekilde durur.
Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön