Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1
Tamam bende bir Şanlıurfalı olarak nerden başlıyayım. Çig köftedenmi, içli kötedenmi, patlıcanlı kebaptanmı, tepsi kebabındanmı, lahmacundanmı, keme kebabındanmı, baklavadanmı, tel kadayıfındanmı, neyse kalbim duracak şimdi yarın gündüz anlatırım.
|
Her hafta Urfa'ya giden biri olarak patlıcanlı kebap ve temmuz-ağustosdaki patlıcan kebabın yanındaki taze kırmızı biber közlemesi başka bir yerde yok kabul
Urfa'nın şıllık tatlısı çok güzel, o da kabul
Ancak sadece
erkek keçi etinden yapılan ve sadece
üzüm hoşafı ile yenen Isparta kebabı hiçbir yerde yok...Bu kebabı yiyen Isparta'dan asla vazgeçemez.
Isparta’ya gidip de İslamköy’ü ziyaret etmeyen, Kebapçı Kadir’de yemek yemeyenin hacılığı sayılmaz.
http://www.milliyet.com.tr/2001/09/2...yazkarduz.html