View Single Post
Eski 30-12-2007, 22:40   #17
Funda Kalaycıoğlu
Ağaç Dostu
 
Funda Kalaycıoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 264
Sayın Emre Bey, bu final arifesinde benim sorunlu bahçemle ilgilenecek zaman ayıryor olmanız ne büyük incelik... Çok teşekkür ederim. İyi niyetinizini istismar etmemeye çalışacağım. Yine de bana yardımcı olma konusunda ısrarlıysanız, finallerinizden sonra da ben hala araştırmalarımın içinden çıkamamış olacağım için, o zaman yardımlarınızı rica edebilirim.
İnternetten bu konularda birşeyler öğrenmeye çalışmak çok zor. Parkinsonia eculeata'nın aşağıdaki ilk iki linkte, benim şartlarımda yaşamayacağını yazıyor. Üçüncü linkte ise bu ağacın USDA Hardly Zonne 9' da yetişeceğini söylüyor ki bu da sanırım -1 dereceye dayanabilirse de -6,6 derecede ölür demek. http://www.volkanderinbay.net/tarimn...er.asp?defa=23
http://www.bitkisayar.com/index.php?...Y9hRt5B5Zw7ZIB
http://www.b-and-t-world-seeds.com/c...eata&sref=1878
Haddimi aşmış olmak istemem çünkü sizin mesleğiniz bu... Fakat okuyarak bir şey öğrenmeye çalışan zavallı bir acemi bahçevanın acıklı halini görüyorsunuz değil mi?
Bu arada bir önemli sorum daha var. Parkinsonia aculeata'nın görünüşüne ve özelliklerine bayıldım. Siz "yetiştirebilirsin" diyorsanız ekmek isterim ancak daha önce İzmir Mimozası için Sn.Mine Pakkaner'e sorduğum bir soru vardı; onu burada da yenilemek istiyorum: Parkinsonia aculeata için Savon Akasyası dendiğine göre, yani bu ağaç bir akasya türü ise, kök gelişim hızı nedeniyle lavabo ve klozetimden kök temizlemem değil mi?
Katırtırnağı öneriniz benim için çok keyif verici oldu çünkü ne yapsam da biryerlere yerleştirsem diye düşünüyordum. Halk arasında küçük görülmesine rağmen ben kendilerini pek severim de...

Uyarınız üzerine Juniperuslardan da vaz geçiyorum. Yalnızca renkli ve bodur (en fazla 1metre)çalı türlerini kullanırım.

Tekrar teşekkür ederim.
Saygılar.

Funda Kalaycıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön