View Single Post
Eski 17-03-2006, 17:16   #9
AYDIN_ATICI
Ağaçsever
 
AYDIN_ATICI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2005
Şehir: BODRUM
Mesajlar: 38
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BayMineral
fransadaki pek çok nükleer santralin çelik çatısının çatlak olduğunu da bir yerlerden duyuyorum.
Bu sözleriniz daha önce "nükleer enerjiyi destekliyorum" diye yazdığınız bir önceki mesajınızdaki görüşlerinizle çelişiyor.
Biliyor musunuz Küçükçekmece de bulunan 1 mwattlık reaktör de göle doğru kaymakta olan bir arazi üzerinde kurulu. Eğer içeri girme olanağını bulursanız asvalt yolun boydan boya ikiye ayrılmış olduğunu da görürsünüz.

Nükleer santrali savunan arkadaşların 2400 mwattlık bir santralin yakınında yaşamak isteyip istemeyeceklerini de merak ediyorum. "bize bir şey olmaz abi" diye düşünüyorlarsa ya da "biraz radyasyon iyidir erkeklik gücünü arttır" gibi saçmalıklara inanıyorlarsa o ayrı tabii.

Nükleer enerji olmazsa enerjisiz kalmayacağız. Rüzgarımız ve Güneşimiz var.
Rüzgar konusunda, Almanya 1990 ların başında başlattığı çalışmaların meyvalarını toplamaya başladı bile.

Bugün Almanya'nın Rüzgardan elde ettiği elektrik Türkiye'nin bütün hidroelektrik, doğalgaz, termik santral ve mobil santrallerle elde ettiği elektrik miktarını geçmek üzere. Türkiye'nin elektrik üretimi 25.000 megawatt Almanya'nın ise sadece rüzgardan elde ettiği elektrik miktarı (en son 2005 yılındaki rakamlarını biliyorum) 22.000 megawatt.

Rüzgar Santrali Sanayicileri Derneği diye bir dernek var. Bu dernekten aldığım bilgiye göre rüzgar santrallerinin yapımı % 100 yerli. Yani hiç birşekilde dışa bağımlı değil. Ancak IMF tarafından Türkiye'ye yapılan dayatmalar sonunda rüzgardan enerji elde etmek isteyenlere lisans verilmiyor. Çünkü kimi siyasilerin dar kafaları yüzünden ve bu ülke için iyi olan her görüşe siyasi görüş diye tahdit konulması yüzünden Türkiye Rus ve İran Doğalgazlarına mahkum edildi.
Öyle ki, Türkiye'de şu an enerji fazlası var o nedenle bir çok santral en düşük kapasiteyle çalışıyor. Yani karanlıkta kalacağız korkutmaları da boş korkular.

Enerji konusunda otomobil kullanıcıları çok iyi bilirler geçmişte üretilmiş otomobillerle günümüzde üretilen otomobilleri benzin tüketimi açısından kıyaslamak bile mümkün değil. Günümüzde daha hızlı, daha konforlu ve güvenilir araçlar daha uzun mesafeleri daha az yakıt tüketerek alıyorlar. Çünkü benzin fiyatlarının artması otomobil üreticilerini daha az yakıt harcayan otomobil üretmeye zorladı.

Türkiye'de Ege ve Akdeniz Bölgelerinde hemen her ev sıcak suyunu güneşten elde ediyor.(bedava) Bunu elektrik, doğalgaz vb. ile elde etmeye kalkışsaydık harcayacağımız enerjinin haddi hesabı yoktu. Yani şu anda bile biz güneşten oldukça çok enerji elde ediyoruz. Ama bu hesaba katılmıyor çünkü bunun için dev enerji kartellerine tröstlerine para ödemiyoruz.
Son olarak diyorum ki lütfen herkes aklını başına toplasın yenilenebilir, temiz ve güvenilir enerji kaynakları için Hükümete, bürokratlara baskı yapsın.

"En temiz ve en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir"

Aydın Atıcı
TÜRÇEV Y.K.Üyesi
www.turcev.org.tr
www.pansiyonara.com

AYDIN_ATICI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön