Efendim, lezzeti pek makbûl olan bu tas kebabı reçetesini iyice ezber edip dostlarınıza aktarabilirsiniz. Yalnız, önce münasipçe bir yere bağdaş kurmalısınız. Sonra şöyle bir sağa sola sallandıktan sonra ayaklarınızı ellerinizle toparlayacaksınız. Bir elinizi dizlerinizden birinin üzerine koyun. Diğer elinizle (sakalları olmayanlar varmış gibi) sakalınızı şöyle bir sıvadıktan sonra sufi bir tavırla kebap kelimesinin 'a' sını uzatarak reçeteyi sunmaya geçebilirsiniz.
Cümleye afiyet bal şeker ola...
Kuzu **** koyun etini kuşbaşı gibi hurda hurda kesip ,tuzlayıp ve kadar-ı kifaye soğanı ince doğrayıp ve birer miktar-ı kifaye büber ve darcını ve kjakule ve anason ve nana ve ma'denos bulunur ise doğrayıp birer miktar katup cümlesini anlar ile bir hoşça yoğurup karışturup üç-beş saat terk oluna. Ba'dehu anları bir tasa vaz bir kenarlı kebirce lengere veya tası aks kapayup gömer. Tepsiyi ateş üzerine vaz ideler. Mutedil ateş ile iki saatte tabh olur ve pişer iken anlardan hasıl ve zahir olup aheste aheste pişerek görünen su buharı olarak tasın içine suud ider
Tamma suyu bittikte bila-tevkif ateşten indirüp tası kaldırup ekl oluna
(İşbu reçete Edirne Mevlevi Dergahı Postnişlerinden Şeyh Han Ali Eşref Dede Efendi'den alınmış)