View Single Post
Eski 27-12-2007, 14:34   #16
Beyaz Kartal
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 42
Toprak Kaynaklı Isı Pompasını Yapan Firma

Merhabalar,

Bu konuyu ne zamandır agaçlar.net te işlemek istiyordum.Fakat konuda taraf olduğumuzdan dolayı yalnış anlaşılmasından çekindim. Ben,Sayın MeyveliTepe'nin söz konusu evindeki ısı pompasını kuran firmanın (ISIMAS A.Ş) yetkilisiyim.

Konu hakkındaki tüm sorularınızı cevaplamak daha detaylı bilgi vermek isteriz. Isterseniz forumdan isterseniz direkt şirketten bana veya arkadaşlarıma ulaşabilirsiniz.

Şimdi hemen bir sorunun cevabını vererek başlamak isterim. Toprak altına döşediğimiz boruların toprakla her zaman etkileşim içerisinde olması için boruların üzerini bir malzemeyle kaplıyoruz. Toprak ısındığı zaman veya zamanla su çekildiği zaman kurur.Çekilen suyun yerini hava alır ve hava boşlukları oluşur. Bu boşluklar ısı transferini engellerler ve boru topraktan ısı transfer edemez hale gelir. Bu yuzden bu malzeme ile boruları düzgünce kaplamak ve geri doldurulan toprak içerisinde gözenek kalmasını önleyici yöntemler ile toprağı geri doldurmak gerekir. Bahsi geçen malzeme kum ile belli bir oranda karıştırılmış BENTONIT adında doğal bir malzemedir. Malzemeyi tanıyanlar bunun tamamen doğal bir malzeme olduğunu bilirler. BENTONIT kil gibi bir malzemedir.Doğadan toprakla karışık halde çıkarılır ve yıkama **** kurutma işlemi ile topraktan ayırt edilir. Yani doğadan elde edilir ve içerisinde sentetik hiçbir malzeme yoktur. Kullanım yerleri; su yalıtımı,toprağın su tutmasının istendiği durumlar v.b. Kum ile karışım oranı toprağa ve ihtiyacınıza göre değişiklik gösterir.

Bu mesajı hem kendimi tanıtmak hemde soruya cevap vermek için yazdım. Sorularınız doğrultusunda daha ayrıntılı bilgiler vermek isterim.

Not:Web sitemiz yenileme aşamasında olduğu için çok detaylı bilgilere ulaşamayabilirsiniz.Detaylı bilgileri yenileme tamamlanana kadar buradan veya dokumanlarla ulaştırmaya çalışırım.

Korhan Altınkaya
ISIMAS A.Ş
0 216 451 48 48
www.isimas.com.tr


Düzenleyen Beyaz Kartal : 27-12-2007 saat 14:38 Neden: ekleme
Beyaz Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön