View Single Post
Eski 27-12-2007, 13:50   #15
İklimsiz
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Yaptığım küçük bir araştırma sonucu, http://lnur.blogcu.com/1143970/ web sitesinde Dr. Sencar Tepe'nin bir açıklaması var. Bu bilgi ışığında olayı yeniden değerlendirsek iyi olur diye düşündüm. Çünkü çevremde bu karışımı uygulayan oldukça çok sayıda insan var. Onları da nasıl ikna edeceğim bilemiyorum

KAMUOYUNA DUYURULUR

Son bir aydır internet ortamında gerek bazı site ve e-mail gruplarında ilan edilmiş olarak; gerekse kullanıcıların birbirlerine yolladıkları elektronik postalarda, altında adımın yanlış olarak yazıldığı, sarımsak-limon karışımı bir şeyin neredeyse her derde deva ilaçmış gibi lanse edildiğini öğrendim. Ulaşabildiğim site ve haber gruplarına, böyle bir karışımla ilgim olmadığını yine elektronik ortamda tekzip ettim. Ancak hala daha gerek telefonla gerek Bakanlığımız basın müşavirliği kanalıyla, şahıs veya medya mensupları bazında konunun sorulması ve bilgi isteniyor olması üzerine, bu genel duyuruyu yapmak zorunlu olmuştur.

1- 1- İnternet ortamında altında adım Sencer olarak yazılmış ve Tedavi Hizmetleri Daire Başkanı olduğumu beyan eden SARIMSAK-LİMON KARIŞIMI hakkında hiçbir bilgim ve ilgim yoktur.

2- 2- Bu karışımın ne zaman ve kim tarafından hangi maksatla adım kullanılarak internet ortamına verildiğini de bilmiyorum. Sadece aynı odayı paylaştığım daire başkanı arkadaşım, A.Ü. Ankara Tıp Fakültesi Biyokimya Bilim Dalında doktora yaparken hocası Prof. Dr. İlker DURAK ile sarımsaktan elde edilen bir ekstre (GARLİK EKSTRESİ) üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmalarının Tıp Dergilerinde yayınlandığını anlatırken, odamızda bulunan bazı ziyaretçilerin sarımsakla limonu karıştırmanın daha iyi olduğunu söylediklerini ve bu konu hakkında tartışıldığını hatırlıyorum.Bu olay da bir-iki yıl önce olmuştur. Bu kişilerden biri belki inandırıcılık katmak düşüncesiyle adımı kullanarak internete vermiş olabilir diye düşünüyorum, ancak kişileri tanımadığım için de araştırıp soramıyorum.

3- 3- Kendim hipertansiyon hastası olduğumdan uzun süredir tansiyonumu regüle etmek için Sinoretik forte tbl 1x1, Cozaar tbl 1x1, kan sulandırıcı olarak Coraspirin 1x1 ve kolesterol düşürücü olarak Crestor 1x1 kullanmaktayım. Bu ilaçlara ait sağlık kurulu raporum mevcut olup tüm tedavi kayıtlarım ve reçete tarihlerim Bakanlığımız sağlık merkezinin bilgi işlem kayıtlarında her an ulaşılabilecek durumdadır. Ayrıca annemi yakın zaman önce koroner damar tıkanıklığı nedeniyle yapılan by-pass ameliyatı sonrası kaybetmiş bulunmaktayım. Böyle bir karışımı biliyor olsaydım ve gerçekten böyle bir karışımın iddia edilen etkilerinin olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı, önce anneme ve kendime uygular; annemi kaybetmez ve ben de bir dolu ilaç kullanmaktan kurtulmuş olurdum.

4- 4- Meslek hayatım boyunca bilimsellikten taviz vermemiş birisi olarak, bu çeşit bilim dışı gördüğüm bir olaya adımın karıştırılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayım ve son zamanlarda her gün bir şekilde karşıma geliyor olması da çalışma performansımı olumsuz yönde etkilemektedir.



Yukarıdaki bilgiler ışığında bu konu ile ilgimin olmadığını ve böyle bir duruma

adımın karıştırılmaya çalışılmasından son derece mağdur olduğumu, başta basın-yayın organlarımıza ve onlar vasıtası ile tüm kamuoyuna duyurur, insanlarımızın bilimsel yararı kanıtlanmış ve hekimlerince verilen tedaviler haricinde, hiçbir yol ve yönteme başvurmamalarını önemle hatırlatırım.Saygılarımla,



Dr. Sencar TEPE

Organ ve Doku Nakli Hizmetleri

DAİRE BAŞKANI

09.10.2006

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön