View Single Post
Eski 10-12-2007, 21:21   #4
Kudret Tezel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sıra geldi Mikro besinlere:

Borik asit şişesinden 7 ml

Bakır Sülfat şişesinden 1 ml

Demir Sülfat şişesinden12 ml

Mangan Sülfat şişesinden1,6 ml

Çinko Sülfat şişesinden 4,5 ml

Amonyum Molibdat şişesinden 0,2 ml

koyduktan sonra su şişemizi ilk durumuna kadar doldurunuz. Böylece besin eriyiğimiz hazırlanmış oldu, ancak pH ının 6,4 ile 6,7 arasına ayarlanması lazım.

EC ayarlanmasına gelince, eğer bu eriyiği şişe suyu ile hazırladıysanız ki öyle tarif ettik yaklaşık EC 1,6 mS dir. Ancak su kalitesi değiştiğinde EC değişir.

Marul 0,8 ile 1,2 EC arasını sever. Bütün sebzeler fide döneminde normalinden daha düşük EC değerleri isterler.

EC değerini yüksetmek için örneğin 10 litre su yerine 8 litre su kullanmak lazımdır. Eğer EC değerini düşürmek istiyorsak ozamanda örneğin 12 litre suya hazırlamak gerekirdi.

İşte bunun içindir ki EC değerini biraz yüksek hazırlayıp kullanırken fide veya yetişkin olmasına göre sulandırarak kullanmakta fayda vardır. Hatta yaptığımız sistem bile etkilidir.

Mesela bir su kültürü yapıyorsak yani bitki devamlı suyun içinde ise düşük EC. eğer katı ortam kültürü yapıyor, bitkimizi günde 10-20-30 defa suluyorsak daha yüksek EC değerlerini seçmeliyiz.

Arkadaşlar bu anlattıklarım biraz karışık gelebilir, ama emin olun birkaç denemeden sonra işin bukadar karışık olmadığını göreceksiniz.

Lütfen anlaşılmayan yerleri yazınız.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön