View Single Post
Eski 22-11-2007, 12:02   #15
Atomkkarınca
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 14-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 52
Sn. Tezel
Size ve bilginize güveniyorum..şayet sorularımla sizi ben üzdüysem özür dilerim..gayem buradan sizlerle yapacaklarımızı ve yaptıklarımızı paylaşmak.. hepimizin imkanları iyi ki böyle konularla ilgilenip araştırabiliyoruz..

Sizin de dediğiniz gibi büyük marketlerde, fuarlarda ve
tabi ki internet sitelerinde çoook ama çok şey var.. ama gel gör ki tam bilgi pratik ve tecrübeyle ancak kazanılabiliyor.. misal tohumu alıyorsunuz, ekim periyotları, ekim aralıkları, ekim derinliği detaylı mevcut .. sulama tam detaylı değil.. güneş ışığı detaylı değil sonuçta
tohumlarınız pülverize sistemle sularsanız ki çoğu insan böyle yapıyor satıhtaki su derine pek nüfus edemediği için tohumun çimlenmesini çok geciktiriyor, yine çimlenen tohumları güneş ışığından mahrum bırakın bu seferde büyüme çok hızlı ve beyaz kökle devam ediyor çünkü fide ışığı bulmaya çalışıyor tabi böyle bir fideyi diksenizde yaşamaz.. işte zamanla hüsran ve başarı birikimleri bizleri bir yere getiriyor..

Gaye hepimizin yaşadıkları deneyimleri
burada yaşamadan öğrenmek ve o hataya düşmeden zaman kazanmak..yoksa sadece başkalarının uyarılarını dinlemek değil..

ben de yaptıklarımı ve sonuçlarını yazmalıyım ki siz beni yanlışlarımdan döndürün veya denemediğiniz bir şeyse bu katkıyı bilgi dağarcığınıza katın.. işte o zaman elbirliği ile bana göre sonuç çok daha mükemmel ve zevkli olur.. yoksa şahsım adına söylüyorum.. yeniden hergün anfiye ders dinleme gitmiş hissediyorum.

Atomkkarınca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön