View Single Post
Eski 19-12-2007, 12:50   #10
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Sağolun Selahattin Bey. Ben hep diyordum bu iş böyle tek tek kırarak yapılmıyordur diye.

Bu arada o ayıkladığım çam fıstıklarının birazını kullanıp kalanını iyice kurutup kavanoza koymuştum. 10 gün sonra kullanmak için baktığımda gözlerime inanamadım. Bu kadar kısa sürede nasıl kurtlanmış, küflenmiş. Kavanozuyla attım...

Sizin dediğiniz işlemi sobamız yok ama fırında bir şey pişirip kapadıktan sonra tepsiyle sürsek fıstıkları öylece bıraksak kurusa. Hem ağızları açılır hem de biraz da olsa kavrulmuş olacağı için kurtlanma sorununa çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Tek tek kırarak hazırladıklarımızı da yağsız tavada kısık ateşte biraz kavurmak daha iyi olacaktır sanıyorum.
Şİmdi aklıma geldi derin dondurucuda saklamak ta çözüm olabilir...

Bir şey daha takıldı kafama aslında. Bu hazır aldıklarımız uzun süre dayanabiliyor. Dayansın diye bir katkı maddesi muhakkak koyuyorlardır o zaman...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön