View Single Post
Eski 17-12-2007, 16:35   #14
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Alemsiniz arkadaşlar. Bir gün giremedim foruma yeni başlıklar açıp ta neşeli yorumlar yapmışsınız bile. Şahanesiniz vallahi ne diyeyim

Eskiden en huylandığım böceklerin içinde tırtıllar gelirdi. Taaki bir gün doğadostu bir Zıraat Mühendisine raslayana kadar. Sardunyalarımın yapraklarını yiyen tırtıllar için ilaç istediğimde, onların da yaşama hakları var. Bırakın yaşasınlar yiyecekleri kadarını yesinler, zaten havalar soğuduğunda kalmayacaklar demişti. Bunu o kadar sevecen bir şekilde söylemişti ki o gün bugün tırtıllara karşı sempatim arttı.

Kurduyla beraber bir meyve yiyemem. İçine bakarım, kurtluysa o benden önce sahiplenmiş derim ve olduğu yerde bırakırım Fakat delinmiş bir marul yaprağını, ıspanağı, karalahanayı güzelce yıkadıktan sonra hiç çekinmeden yerim.

Bu arada taze soğanın kurtlu olabileceğini bilmeden kimbilir kaç kurtlu soğan yemişsinizdir.
Aynı soğanın renginde zarların arasına gizlenmiş incecik soğan kurdunu duymayan muhakkak vardır. Ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Sonra taze soğan alırken incelediğimde çoğunda kurt olduğunu görüp çok şaşırmıştım. (Zenfree taze soğan yemeyecek bundan sonra )

Tabii bunlar gözle gördüklerimiz. Bir de görmediklerimiz????

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön