View Single Post
Eski 17-12-2007, 11:59   #11
caretta
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Sevgili Caretta;
Haklı olabilirsiniz . Doğayı sevmeyen temizlikçiler olabilir . Ama doğayı sevmeyenler bahçıvan olmasın lütfen . Bence bu "yaptığı işi sevmekle " ilgili bir şey . İnsanlar sevdikleri işi yapıyor olsalar , daha farklı olurdu diye düşünüyorum . Bazen bu durum öyle uç noktalara varabiliyor ki . Çocukları sevmeyen çocuk bakıcıları görüyoruz . İnsan yaptığı işin hakkını vermeli . Ya da o işi bırakıp severek yapacak birilerine yer açmalı . Hiç olmazsa mesleğine saygı duymalı , ben bu işten para kazanıyorum , evimi geçindiriyorum ,diye düşünerek saygı duymalı . Ama maalesef .
Umarım acem borunuzun kırılan dalları yeni sürgünler verir ve eskisinden daha gür olur .
Benim hayat görüşüm de sizinkinle aynı durumda.İşini sevmeyen insanların yapmaması taraftarıyım.Bahçıvanlar konusunda ise biraz da insanların bu iş için ayırdıkları paraya kıyamadıkları için bu tarz bahçıvanları işe aldıklarını düşünüyorum.Oturduğum sitelerde genelde bu iş için özel anlaşılmış şirketler oldu.Onların da bahçe düzeninden anladıkları da çimli peyzaj düzenlemeleri..Tüm şehir düzeninde olduğu gibi..

Genelde söylemek istediğim ise dağda, kırda yaşamış insanların şehirde yaşamış insanlara göre bitkilere kurtulunması gereken varlıklar olarak bakmaları.Kökü toprakta ya yine yeşerecekler..
Nitekim dün biz harıl harıl çekirdek kampanyası için yerden ağaç tohumu topluyoruz orada yaşayan köylü bunları ne yapacaksınız zaten her yer ağaç mantığıyla bizi şaşkınlıkla seyretti.Tabii etrafı beş kat orman ve dağ olan Fethiye için adamın yaşadığı şaşkınlığı anlayabiliyorum ama ya büyük şehirdeki insanlar..Onların herşeyden daha fazla sahip çıkmaları gerekir diye de düşünüyorum.

Neyse, her zaman böyle insanlar olacak ..Bence biz karar verecek durumda olduğumuzda tercihimizi bitki seven kişileri bahçıvan olarak işe almak için kullanalım ve işe alacak kişileri bilinçlendirmeye çalışalım.

Bir çiçeğe davranışla bir insana davranış arasında ki bakış açısının doğayı sevmeyen birinde çok farketmeyeceğini düşünerek yazmıştım yorumu.Bugün acem borusu ki çok çabuk sarabilir ama ben günlerce gözünün içine baktığımdan benim için kıymetli..Hele pencereden baktığımda dallarını kucaklayabildiğim çam ağacım daha da kıymetli..
Bence de doğayı sevmeyenler bahçıvan olmasınlar.Hatta yöneticiler de işe almasın.

Sevgi ve selam ile..

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen caretta : 17-12-2007 saat 12:05 Neden: fotoğraf ekleme
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön