View Single Post
Eski 15-12-2007, 18:03   #79
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakan7960 Mesajı Göster
Arkadaşlar ben mezarlık için çekirdekten badem,ceviz gibi ağaçları önce bir saksı da değil de direk olarak toprağa gömmek suretiyle yetiştirme yöntemi denemek istiyorum.Sebebine gelince de yetişeceği toprağa ilk etapta alışması için.Acaba böyle bir denemem de ne kadar başarılı olurum.Bana bu konu da bilgi ve görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim...
Cengiz Bey, ben düşüncenize katılıyorum. Bu yöntemi ısrarla savunan, ziraat mühendisi bir arkadaşımın önderliğinde, kardeşim bir bahçe yetiştirdi. Bu sene cevizlerden ilk meyveleri aldılar.

Ancak, tohumları ekmeden önce, yine özenle yer hazırlığı yapıldı. Cevizler için 80-90 cm bademler için de 30-40 cm derinliğinde çukurlar yazdan kazılıp toprak havalandırıldı. sonra yanmış ahır gübresi ile karıştırılıp çukurlara dolduruldu ve kasım ayında bu hazırlanan çukurlara tohumlar ekildi. Tohumlar ekilmeden önce 1/5 veya 1/7 oranında mazot karıştırılmış suya batırılarak yabani hayvanlara karşı koruma sağlandı.

Üyelerimizden, Menderes40 da bademleri, çekirdek ekmek suretiyle yetiştiriyor. O sadece traktörle sürdüğü araziye ekim yaptı. Bademler iyi durumda. Fidanları baharda aşılayacak.

Size kolay gelsin diyorum.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön