View Single Post
Eski 15-12-2007, 17:35   #54
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Sn. Malina, Sn. Eskimo, Sn. hassoman

Sanki Altını arayan firmanın adamıymışım gibi suçlamanız da çok yersiz.Çünkü sanırım aynı taraftayız. Benim vurgulamak istediğim esas fikir, dikkatli ve uyanık olup, olayları her boyutuyla değerlendirmemiz ve birilerinin istediği için senaryoları gereği harekete geçmememizin lazım geldiğidir.
...
Ancak yine yanlış anlaşılmamak için bu konu ile ilgisi olmamasına rağmen çarpıcı ve neler olabildiğinin farkına varılabilmesi için tekrar örnek vereyim.
...
Hepinize, forumda okunaklı çıkmayan Teck Cominco'nun mektubunu elektronik posta ile iletmeye çalışacağım. Bu konuda lehte veya aleyhte bir fikrim şimdilik sahiden yok
...
Sayın Oğuz Karsan,

Buradaki yazıları tekrar inceledim.

Gördüğüm şu: sizin yazılarınız ve savunur göründüğünüz düşünceler arasında çelişkiler var. Ben de sizin yazınızı, yorumsuz vererek, bunu işaret etmeye çalışmışım.

"Lütfen, Hemen harekete geçmeden olayı iyice ve her boyutuyla araştıralım." son yazınıza başlık yaptığınız bu cümleyi baştan söyleseniz, yazılarınızda da birbiriyle çelişen biçimde kanaat belirtmek yerine, elinize geçen bulguları yorumsuz nakletseniz, sanırım sizin suçlanmanıza neden olabilecek, görüntü ortaya çıkmayacaktı.

Bu son yazınızda: "Bu konuda lehte veya aleyhte bir fikrim şimdilik sahiden yok." diyorsunuz. Ancak, yazılarınızda durum böyle gözükmüyor.

"Hepinize, forumda okunaklı çıkmayan Teck Cominco'nun mektubunu elektronik posta ile iletmeye çalışacağım." diyorsunuz. Yazıda ismen hitabettiğiniz kişileri kasdediyorsunuz sanıyorum.

Forum üyleri bu üç kişiden ibaret değil. Şimdilik üye sayısı 23,483. Ancak bu sayı her an artmakta ve bu sayının sanıyorum, on katından fazla kişi de üye olmadan izlemektedir.

Bence, bu mektubun doğrusu ne ise, yazınız içinde düzelterek, okunabilir hale getirmeniz, bu üç kişi dışındaki üyeler ve üye olmayan izleyiciler için, anlaşıabilir olmanızı sağlayacaktır.

Sizin hakkınızda bildiklerimiz, sizin yazdıklarınız ile sınırlıdır. Yazılanlara aksi sabit oluncaya kadar itibar etmek de ortak tavrımızdır. İşin gereği de bu olamalı. Kendinizi doğru ifade etmek konusunda, sanıyorum yazdıklarınıza daha çok dikkat etmeniz, gerekiyor.

Basında ve çeşitli internet kanallarında, kafalarımızın karışması için, zaten yeterinden fazla malzeme var. Burada mümkün olduğunca doğru bildiklerimizi doğru cümlelerle ifade ederek paylaşmaya çalışıyoruz.

Buduğumuz her bilgiyi, aklımızın süzgecinden geçirmaden, buraya taşımamızın doğru olmadığını düşünüyorum. Aktardığımız bilgilerin doğru olması yanında doğru ifade edilmesine de -anlaşılır olmak için- özen gösteriyoruz.

Bütün dikkatlerimize rağmen, yanlış anlaşılma ihtimalimiz hiç olamaz mı? Elbette olur. O zaman ben, önce yazdıklarımı ve diğer yazılanları tekrar okuyup sıkıntının nereden kaynaklandığını anlamaya; sonra da gerekli açıklamaları ve düzeltmeleri yaparak anlaşılır olmaya çalışıyorum.

Bunu yapmadığımız zaman, çoğu kere konu ifade ve uslup tatışmalarına kuban ediliyor. Umarım bu konu da bu şekilde bir kazaya uğramaz.

Sevgiler.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön