View Single Post
Eski 15-12-2007, 14:24   #53
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Lütfen, Hemen harekete geçmeden olayı iyice ve her boyutuyla araştıralım.

Sn. Malina, Sn. Eskimo, Sn. hassoman

Kazdağları nın kirlenme ve Ağaçların kesilmesi olasılığı karşısında verdiğim ilk tepkimin, sizin şu anda hissettikleriniz gibi olduğu ortada.

Sanki Altını arayan firmanın adamıymışım gibi suçlamanız da çok yersin.Çünkü sanırım aynı taraftayız. Benim vurgulamak istediğim esas fikir, dikkatli ve uyanık olup, olayları her boyutuyla değerlendirmemiz ve birilerinin istediği için senaryoları gereği harekete geçmememizin lazım geldiğidir.

Yoksa ; vatan haini veya şerefsiz olmayan kimse, Eğer Ülkesinde çevre mahvolup, Ağaçlar katledilecekse kimse razı gelemez. Bundan başka Vatanımız yok herkes bunu da iyice anlamalı.

Ancak yine yanlış anlaşılmamak için bu konu ile ilgisi olmamasına rağmen çarpıcı ve neler olabildiğinin farkına varılabilmesi için tekrar örnek vereyim

Ben, Şişli Etfal Hastanesinde doğdum. Kurtuluş Caddesinde büyümeme ve birçok Ermeni ve Rum komşum olmasına rağmen, Agos Gazetesinin yerini yeni öğrendim.

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden beş saat geçmeden, Taksimde toplanan 5,000 kişiye yakın bir topluluk ellerinde ne ne zaman ve hangi matbaada bu kadar çabuk basıldığı belli olmayan pankartlar ile yürüyüp Hepimiz Ermeniyiz ve Hepimiz Hrantız diye sloganlar atarak. Hemen Osmanbey de bulunan Agos Gazetesinin önüne geldiler. Hepimiz aynı öfke ile öldürenleri lanetleyip insan olmanın gereği olarak teröre karşı yanlarında yer aldık.

Ama sonra bu olayın senaryo olduğu ortaya çıktı. Biraz düşünebilen herkes Hrant Dink'i gerçekten Ülkemizi zor duruma düşürmek isteyenlerin katlettiğini anlayabilir. Zaten Kurtlar Vadisi adlı dizide açık bir biçimde bu konu işlendi.

Eğer sahiden bu bir halk hareketi olsaydı.Öldürülen 10 ve daha sonra onların öcünü almak için sınır ötesi harekata hazırlanırken Dağlıca da katledilen diğer Mehmetçiklerimiz için de Mislisiyle benzer pankartlar ile Hepimiz Mehmetçiğiz diye sloganlar atarak İstanbul Ankara ve İzmir de de halk hareketleri olurdu ama olmadı. Birkaç yerel olay dışında hepimiz evde televizyon başında kahrolup, küfür etmekten başka bir eylem yapamadık.

İşte "Ayrıca, Hepimiz Ermeniyiz diye bağırmadan önce, Bu sefer biraz daha düşünelim." lafını bunun anlaşılabilmesi için yazdım.

Hemen her olayda ortalığa atlamadan biraz daha düşünelim. Bunda ne kötülük olabilir. Sadece düşünüp araştıralım diyorum.

Bu fikire bile tahammülünüz yok ise, O zaman belki siz başka birilerinin adına konuşuyorsunuz diye de düşünülebilinir .

Ayrıca, Hepinizi belirleyeceğiniz bir hafta sonu veya hafta içi, ne zaman isterseniz Bayramiçe ve Altınoluğa davet ediyorum. Temize çıkmam için bunun gerekli olduğuna inanıyorum.Hem Altınoluk, hem Bayramiçte evim olduğu için konaklama problemimiz de olmayacağından, rahat rahat, Gezip, Görüp, Araştırabiliriz.

Olayları yerinde görüp tesbit ederiz. Sonra isterseniz, Ağaçlar ve Çevre için ne yapmamız gerektiğine de karar verip, O zaman harekete geçeriz. Benim ilk izlenimime göre henüz birşeyi kaçırmış değiliz. İyice araştırıp öyle hareket edelim.

Hepinize, forumda okunaklı çıkmayan Teck Cominco'nun mektubunu elektronik posta ile iletmeye çalışacağım. Bu konuda lehte veya aleyhte bir fikrim şimdilik sahiden yok. Mustafa Kemal haricinde kimsenin adamı da değilim.


Herkese
Selam ve Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 15-12-2007 saat 15:16
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön