View Single Post
Eski 08-12-2007, 19:34   #14
Kasved
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2007
Şehir: Ezine
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi huseyinkizil Mesajı Göster
bordo bulamacları hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaş var mı?
Hüseyin bey umarım hasadınız bereketli geçmiştir, Allah tamamını artırsın eksiltmesin. Bordo bulamacında ben hektaşın sattığı fransız malı olandan kullandım geçen sene memnun kaldım. Bordo bulamacına ben geçen sene seminerde katıldığım bitki besleme hocasının önerisi uyguladım. 2 Tona yaklaşık yanlış hatırlamıyorsam 4 kg. civarında üre kullandırmıştı, ağacı kışın hem sıcak tutuyormuş hem bordo bulamacının ağaçta daha iyi yapışmasına faydası varmış. Birde bordo bulamacının atarken tavsiyem traktörün üstünden el tabacasıyla atmayın ayrıca bir adam tutarak ağaç gövdesinin içinden önce bir gövde etrafında tur attırın sonra dıştan ikinci bir turla taç etrafından ilaçlamayı tamamlayın. Birde bordo bulamacı pahalı bir ilaç olduğundan tasarruflu kullanmak için dikkat edeceğiniz ağacın yaprak uçlarına bakın ilaç damlamasın, damlıyorsa gereksiz yere ağaç başına fazla ilaç kullanıyorsunuz demektir. Tabancayı ağaca yöneltirken tetiğe devamlı değil darbeler halinde açıp kapatırsanız tasarruf yapmış olursunuz. Birde bilmiyorum ilaçlama makineniz 400 lt. depo herhalde tek çıkışımı ikinci çıkışı varmı? İkinci çıkışı varsa ikinci tabancayı ayrıca taktırınki ilaçlamayı aynı anda iki ayrı kişiyle yapınki mazottan tasarrufun olsun.

Bordodan sonra geçen yıl kaz ayağı çekmiştik, bu sene kısmetse önce kaz ayağı ondan sonra tekli patlamayla ağaç aralarına enine ve boyuna tekli patlama çekeceğiz, kışın taban suyu birktirmek açısından.


Son bir hatırlatma ayrıca şubat-martta kesim yaparsanız mutlaka ayrıca enazından hiç olmazsa ikinci bir bordo ilaçlaması yapmanız şarttır.

Kolay gelsin sevgiler.

Kasved Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön