Konu: Tavşanlar
View Single Post
Eski 04-12-2007, 18:32   #10
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Sevgili Sebo, tavşan almadan önce bahçen yoksa çok iyi düşünmeni tavsiye ediyorum. Çok sevimli yavru tavşanları görünce sevmeyecek bir insan yoktur diye düşünüyorum. Yavruyken çok sevimliler ve küçük oldukları için bakımları da daha kolay. Fakat büyüdüklerinde durum hiçte öyle kolay değil..

Adı üzerinde tavşan bu, koşmak, zıplamak oynamak ister ama bizim ona sağlayacağımız küçücük kafeslerde, ne kadar koşup oynayabilirler ki?

Her hayvan gibi tavşanlarda arkadaş isteyeceklerdir. Yalnızlığa dayanamazlar ve biz onları ne kadar seversek sevelim, yanına sokulup yatacağı, oyun oynayacağı bir arkadaşı gibi hissettiremeyiz kendimizi..

Tavşan hemen hemen her ay yavrulayan bir hayvan olduğu için, bir eşe mutlaka ihtiyacı olacaktır.

Benim tavşanım 6-8. aylar arası depresyona girdi. Hareketleri ve beslenme tarzı değişti. Mutsuz neşesiz bir hayvan haline geldi. Veterinere danıştığımızda ise artık bir eşe ihtiyacı olduğunu öğrendik. Zaten Pırtık'a zor baktığım halde dayanamayıp ona birde eş aldım.

Bir-iki gün sonra çok iyi anlaşmaya başladılar. Pırtık'taki değişiklikler normal seyrine döndü. Ve en son da yukarıdaki tablo.

Kafes konusunda ise, ben ilk 3 ay 50x50x30 cm ebatlarında ahşap kafes kullandım fakat gece tahta çubukları kemirip de firar edince, yüzümde bir ıslaklıkla uyandım. Gözümü açtığımda Pırtık yüzümü yalıyordu, evde tek kemirilen kafes değil, uydunun kablusu ve kumandanın da tuşları yoktu.

3 aydan sonra, inşaat tellerinden kendi yaptığım 70x60x50 ebatlarında bir kafes kullandım.

6-8. aylarda ise artık bir eşi vardı ve 100x100x100 boyutlarında, 3 yüzü mdf, alt, üst ve ön yüzü inşaat telinden oluşan (alt yüzünde destek çıtalar vardı) bir kafes kullandım. Ve bu kafes bile 2 kişiden oluşan aileye yetmiyordu..

Bebekler doğduktan sonra da, onları çok sevdiğim halde rahat bir yaşam sürmeleri için (çünkü yer sıkıntısı yüzünden anne ve baba bebeklerin üzerinde dolaşıyordu) onlara iyi bakacak sıcak bir yuva aramaya koyuldum. Sağolsun Sevgili Cihan As, onlara kapısını açtı. Ben arada gidip görüyorum..

Sonuçta çok sevdiğim halde, bir bahçem olmadığı için onlardan ayrılmak zorunda kaldım..

Ben Pırtık'ı aldığımda, sadece 20 günlüktü.. Aramızda nasıl bir bağ oluştu düşün artık..

Özellikle ailen evde hayvan beslemeni istemiyorsa, tavşan bakacağın son hayvan olsun. İyi düşün, sonra çok üzülürsün.. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılanlar olursa ben buradayım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön