View Single Post
Eski 04-12-2007, 03:18   #21
Seed
/
 
Giriş Tarihi: 04-12-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 9
Herkese Merhaba,

Aslında uzun süredir, bu siteyi ve forumlardaki konuları takip etmekteydim. Ama bugün üye oldum.

Ben, dünyanın her ülkesinden, aklınıza gelebilecek, gelemeyecek her çeşit bitkinin tohumunu getirtiyorum. Bu tohumlara dünyanın en nadir, en bilinmeyen, en zor bulunan bitkileri de dahildir. Bunu yaklaşık son 20 yıldır düzenli olarak yapıyorum. Başladığımda daha internet yoktu, faks da yaygın değildi ve sadece posta yoluyla yazışarak yapıyordum. O zamanki bu şartlardan dolayı bir bitkiye ait tohumun dünyanın hangi köşesinde olduğunu tespit edip ilgili adresle karşılıklı yazışmalar yapıp, en sonunda da tohuma sahip olmam, ilk yazmaya başladığımdan itibaren en az 3-4 ay sürüyordu. Şimdi ise, bugününkü teknoloji ile 5 dakikada bile hallolabiliyor.

Bu tohum ticaretini uzun yıllar sadece kendim için ve hobi olarak yaptım. Ancak şimdi, kendim için tohum getirttiğim gibi, isteyen kişiler için de yapıyorum.

Aslında ben buraya sadece Jojoba tohumu sattığımı yazmak için girmiştim. Ama nelerden bahsettim. Her neyse, o zaman şöyle söyleyelim, Jojoba da dahil olmak üzere, dünya üzerinde var olup da, insanlarca bilinen her türlü bitkinin tohumlarından ulaşamayacağım yoktur.

Saygılarımla,
Seed

Seed Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön