View Single Post
Eski 02-12-2007, 23:36   #12
gulayb
Ağaç Dostu
 
gulayb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 118
1)Salyangoz/sümüklü böcek sanırım bu şekilde yemiyor çünkü bir ara ekolojik marul almıştım içinden bir sürü salyangoz çıkmıştı, delikler hep daireseldi.
2)Bit, sinek gibi zararlılar kesinlikle yok zaten onlar da bu şekilde yiyemez.
3)Tırtıl da yok...

İnternette arama yaparken bonsailerde görülen "Vine weevil" diye çok zararlı bir böceğin olduğunu öğrendim. Bu canlı hem yaprakları benimkiler tarzında yiyor hem de kökten besleniyormuş. Larvaladığındaysa 1000 civarı yavru kökün kesin ölümüne neden oluyormuş. Benim ginseng'deki zararlı bu veya bir benzeriyse, kaçırtmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Aklıma 2 seçenek geldi ama bonsai konusunda çok tecrübesizim yardımlarınızı rica etmekteyim...

1)Tüm dalları budayarak yapraklardan beslenmesi önlenebilir. Fakat bonsai bir ginseng yani yaprak dökmeyen türden, böyle tümden bir budama uygun olur mu? Tüm yapraklar gidince, zararlı tamamen köke yönelince daha hızlı bir son olabilir mi?

2)Acı biberli karışımı hem yapraklara hem sulama suyuna katsam? Veya yapraklara püskürtmenin yanında, bu böcek kökten de besleniyorsa gövdesine enjeksiyon mu yapsam (Mine Hn.'ın iğneli yazısında böyle bir yöntemden bahsetmekte)?

Sizce hangisi daha mantıklı? Çok teşekkürler...

gulayb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön