Konu: Biber
View Single Post
Eski 05-03-2006, 22:47   #9
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BayMineral
Söğüt suyu aynı neticeyi verecektir. Aspirin söğüt kabuğundan üretiliyor bildiğiniz üzere.
Ne miktar söğüt suyunda hangi miktar salisilik asitin olduğunu bilmek gerek tabii.
1 kg söğüt kabuğundan 27 gr aspirin elde edilebilmekte.
yetişkin bir söğüt ağacından ölümüne neden olmaksızın 91kg kabuk elde edebiliyorsunuz.
Aspirinin içerisindeki asetilsalisilik asit. Söğüt kabuğundan elde ettiğiniz salisilik asiti, asetik anhidrit ile muamele etmek gerekiyor.Reaksiyon sonucu asetil salisilik asit ve asetik asit elde ediyorsunuz.Bizde 500 mg lık tabletler 20 adetlik kutular halinde satılıyor.Amerika'da günde 800 milyon tablet Aspirin tüketiliyormuş, orada satılan tabletler 325 mg etkili madde içeriyor.Varın siz hesaplayın kaç ağaç kesmek gerek. Kesmeyi bırakın bu kadar ağacı nerede yetiştiririz, şifalanma bize kaça mal olur? Bazen gerçekten de ilaçlar iyi ki sentetik yollardan elde ediliyorlar diyorum.Aspirin de sentetik yollardan elde ediliyor.

Salisilatlar bazı bitkilerde doğal olarak bulunuyor. Söğüt kadar olmasa diğerlerinde de var. Örneğin
1 kilogram kırmızı acı biberde 2030 miligram- 4 tablet aspirin kadar doğal salisilat varmış,
1 kilogram badem içinde 30 miligram- 1 tablet aspirinin onaltıda biri (1/16) kadar,
1 kilogram hıyar içinde 7,8 miligram -1 tablet aspirinin altmışdörtte biri (1/64),
1 kilogram ahududu içinde 51,4 miligram - 1 tablet aspirinin onda biri (1/10) kadar doğal salisilat var.

Köklendirmede kullanılabilen basit bir söğüt suyu tarifi ile bitireyim, söğütün en kalını kalem gibi olan dallarından toplayın, budama artıkları olabilir. Dalları ince ince doğrayın,ne kadar ince parçalarsanırsa o kadar iyi sonuç alırsınız,en büyük parça 1cm genişliginde olsun, Tencereye koyun, bir taşım kaynatın. Sonra ağzı çok sıkıca hava almayacak şekilde kapanan kaba aktarın (süzmeyin).Kapağı sımsıkı kapatın, soğuyunca karanlık serin bir yerde hatta mümkünse buz dolabında 1 ay bekletin. Süzün yine dolapta saklayın. Çelik aldığınız zaman çelikleri hazırlayınca ve bu solüsyona akşamdan batırın sabah alıp dikin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön