View Single Post
Eski 05-03-2006, 21:58   #2
bonsaisever
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
İstanbul'da tel arayanlar Karaköy de Tersane Cadesi Galata Mahkemesi sokak civarında Aliminyumculardan alabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Herkese iyi gunler,
Sanirim Turkiyede bonsai yapmiya calisan arkadaslarin, tel ve telleme sorunu var .

Resimlerinizden gozleyip soyle bir sonuca vardim [yanilmis olabilirim yanilmissam beni uyarin] eletrik kablolarindan cikardiginiz telleri sanirim ateste yumusatmadan kullaniyorsunuz bu da sarimi guclestiriyor sardiginiz yerde durmasi icin sertce bastirarak sariyorsunuz bu da agacin kabugunu zedelemeye sebeb oluyor ve tel yine de istediginiz gibi durmuyor.

Bakir veya aluminyum, yumak gibi sardiginiz telleri, mangal ya da uygun bir kap icinde yakacaginiz gazetelerin uzerine atin, Atesi tekrar gazetelerle besleyip tellerin kiraz kizilliginda oldugunu gorunce, disari alin ve KENDI KENDINE SOGUMASINI BEKLEYIN. Daha onceki bir tarifede teller isindiktan sonra su icine atip sogutulur diye geciyordu teller kendi kendine sogursa daha yumusak olacaktir.

Cinliler bu islemi pirinc saplarini yakip yapiyorlar [pirinç saplarinin ve gazetelerin verecegi isi arasinda pek buyuk bir fark yok diye dusunuyorum] ateste isitip soguduktan sonra kulanmak daha elverislidir ve tel sarimlarinizi korku ile değil zevkle yapacaksiniz.

Simdiden kolay gelsin

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön