Yılan yastığı benim bildiğim kadarı ile iki çeşit yukarıda resmi görüken yenen türden değil
Karadeniz bölgesinde bolca olan erkek NİVİK diye adlandırılan yenmeyen, yenen ise dişi NİVİK diye adlandırılıp yaprak uçları sivri değil oval bir şekildedir.
Yenme zamanı mart nisan olup çok taze ve genç yaprakları yenir. Tarifi genç yapraklar toplanıp temizlenir doğranır sonra eldiven giyilip tuz katılarak yoğrulur acı suyu atılır.
Eldiven giyilmez ise elleri uğuşturabilir bilhassa nasırlaşmıs el değilse sonra ateşe olduğu gibi koyulup güzelce kavrulur su koyulmaz sonra bazıları içine mısır ekmeği karıştırır ki ağzı ve dili gıdıklamasın diye biraz gıdıklasada ben sade yemeyi tercih ederim çok lezetlidir.
Önemli NOT bitkiyi tanımayanlar denemesin ya da bilenden bitkiyi kontrol ettirsin.
|