View Single Post
Eski 28-11-2007, 16:35   #33
sukranayalp
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Kaparinin salamura olarak tüketilen kısmı çiçek tomurcukları.
Küçük yumurta şeklindeki meyveleri ve sürgün uçları da yemeklik olarak değerlendiriliyor.

İstanbul'da ya da yurdumuzun kuzeyinde yetiştirilecek kaparinin özellikle güneyde, İran-Irak sınırına yakın bölgelerde yetişen kapariden fark gösterdiğini duymuştum. Yaprak yüzeylerinde benek oluyormuş. Yine de gözümle görmediğim için çok doğru bir bilgi diyemeyeceğim.


2 tür ile temsil edilen cins. Güneyde yetişenler ve sıcak iklim isteyenler Capparis spinosa adı ile biliniyor. Capparis ovata ise , sanırım kuzey kesimlere uygun tür.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön