View Single Post
Eski 28-11-2007, 10:18   #3
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
MERHABA
Ben hesabı pek yapamadım.Ama ne kadar ağaç dikersem yine de yeterli olamayacağını biliyorum;doğaya verdiğimiz zararı asgariye indirmek istiyorsak,önce bunun bedelini ödemeliyiz.

Nasıl mı? Az kullanarak,yüksek teknoloji kullanmaktan vazgeçerek.Tabi güleceksiniz.Şu anda ne yapıyoruz diye. Ama herkesin feragat edebileceği şeyler olmazsa, bu gidişle zaten yok olup gideceğiz.Çevreci görünmek başka bir iştir, Sahiden çevreyi korumanın gereklerini yapmak başka bir şeydir.

Gelişmiş, veya geliştiklerini zanneden ülkeler yıllarca atom denemeleri yapıp heryeri kirlettiler. Şimdi elde ettikleri teknolojileri pazarlayıp kazandıkları paralarla ailelerini sağlıklı yaşatabilecekleri henüz kirlenmemiş,temiz bir ortam arıyorlar. Ama bulamayacaklar.

Bulsalar da bedeli çok ağır olacaktır. Kazandıkları paralar, değer verdikleri kişilerin temiz ve sağlıklı yaşamaları için, asla yetmeyecektir.

Önemli olan hiçbir yeri kirletmemek. Kirlettirmemek.Ormanı korurken denizi kirletirsek,mutlaka onun da bedelini başka bir zaman,başka bir şekilde öderiz.Ama mutlaka öderiz

İlkçağlardaki gibi yaşayalım da demiyorum ama bir ölçü tutturmalıyız. Çevreyi korurken samimi olmalıyız.Mesela her yerimize altınlar takarak siyanür ile altın aranmasına karşı çıkamayız. Biz o altını kullanmazsak zaten değeri olmaz.O zaman da kimse değersiz bir şeyi elde etmek için, Kanada dan buralara gelmez.

Doğaya ve çevreye zararlı olan herşeyin kullanımını asgariye indirmeliyiz.Bunu yapabilirsek, belki bizden sonrakiler biraz daha rahat yaşayabilirler.

Modern yaşamı sürdürebilmek için mutlaka çevreye en çok zarar verecek teknolojiyi kullanmak gerekmez.

Henüz ben de teknolojiden vazgeçemedim. Yaşamda her alanında azaltmaya başladım.Bize faydasının çok olacağını sanmıyorum. Umarım, bizden sonrakiler için başarırız.

Saygılar.

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön