View Single Post
Eski 26-11-2007, 14:46   #30
uzman16
Ağaç Dostu
 
uzman16's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,578
Acemi Bonsai Meraklısının Soruları

Dünden beri bonsai başlığını okuyorum. Acemi olunca da ne yapacağımı bilemiyorum.

Bonsai için bitki seçimini nasıl yapacağım? 9 Aralıktaki toplantıya kendim fidan alıp mı geleceğim, yoksa o civarda satış yapan yerlere gidip hep beraber mi alacağız ?

Alacağımız bitkiyi her çalışma sırasında götürüp getirecek miyiz yoksa çalışma platformunun orada mı bırakacağız? Sanırım götürüp getireceğiz zira tüm bitkileri orada bırakmak mekan sahibini sıkıntıya sokabilir.

Eğer gidip fidan alırsak hemen çalışmaya başlayabilek miyiz? Zira anladığım kadarıyla fidanların sulanmasını öğrenmek için bile bir süreçten bahsediliyor bu durumda çalışmaya hemen başlamak bir müddet için imkansız gibi görünüyor.

Öncelikli olarak fidan seçimimizi yapma konusunda hocalarımızdan yardım bekliyorum. Kısa sürede büyüdüğü belirtilen söğüt veya güzel görünen çiçekli bonsailerden leylakta karar kılsam uygun mudur? Ya da bize özellikle tavsiye edilen bir bitki var mıdır?

Bursa ekibi olarak yöntemimiz ne olacak? Herkes saksısını, bitkisini, telini makasını v.b. alıp mı gelecek? Yoksa ortak bir yöntem mi oluşturulacak ? Bu konuda alınan bir karar var mı? Bizi biraz yönlendirebilirseniz çok iyi olacak

Sevgili Sebahattin yine çok soru sordum bak gördün mü? Ama sormadan da olmuyor ki... Öğrenecek çok şey var ve ben okumaya devam ediyorum. Daha 15 gün var okumaya devam.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön