View Single Post
Eski 24-11-2007, 03:36   #1
kuzen38
Ağaç Dostu
 
kuzen38's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 585
Çatalca Çakıl köyü 700 yıllık çınar

Bu agacin resimlerini gecen yaz cekmistim. 700 yıllık bir ağaç. Çatalcada yaşı 500 e yaklaşan bir çok çınar agaci daha mevcut, bu ağaç ise bölgenin en yaşlı olanı. Köyün tam merkezinde bir kahve vardir, bu agacta tam yani basinda. Yazin bu agacin gölgesinde çay içmek baska bir keyif. Resimler cok daha fazlaydı ama bulamadim bir çogunu, o köyde tarlalarimiz oldugu icin sık sık gidiyorum, istek olursa cok daha detayli resimlerini cekebilirim.

Ve alin size trajikimok bir hadise: Bu agacin altinda bir hazine gömülü oldugu söyleniyor. Olayi fazla budaklandirmadan birileri bu işe el atmış. Devlet adina gelip gelmedikleri belli degil ama devlet adina oldugu söylenmiş.Köyün muhtarina yapilan teklif su: agaci ortadan kaldiralim, söylendigi gibi hazine varsa yarisi hazineye, yarisida köye kalsin.Köylüer reddetmişler, yalniz altinin agaci dibinde olma ihtimali çok yüksek bir olasilik. Bu sebeple şu an köylüler resmen dönüsümlü olarak agaca göz kulak oluyorlar.

Bu arada resimlerde gördügünüz üzere agaca kuvvet takviyesi yapilmis durumda. Son resim ise internette ararken buldum belediye baskani çakıl köyü ziyaretinden alinma bir resim.Zaten ondan sonra agaca kuvvet takviyesi yapilmis.

Eklenen Resimler
   
kuzen38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön