View Single Post
Eski 22-11-2007, 12:25   #10
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dilek Erbil Mesajı Göster
Ali Bey, bunlar süper gerçekten,maalesef Türkiye'de ya bulunmuyor **** ulaşılacak fiyatlarda değil.Ben de bir şeyler yapmaya çalışmıştım daha önceleri sünger parçaları vardı elimde straforla karışık ( hassas bir aletin ambalajı) bunları yapı marketlerde satılan tamir harçına buladım. Doğal kaya görünümü vermek içinde derz dolgusuna renk katarak alacalı bulacalı hale getirdim ) Görünüşte yerinden oynatılamıyacak kadar ağır olan bu taşları zahmetsizce kaldırıp sukkulent ve kaktüsler için bir köşe yaptım.Aslında akvaryumcu arkadaşlar bunu uyguluyordur,sadece boyutlar farklı.
Şimdi içim yine kıpır kıpır oldu,böyle bir görünümü nasıl elde edebilirim diye...Bunların nasıl bir maddeden yapıldığına dair bir fikriniz var mı??
Saygılar,
Dilek Erbil iyi gunler,
Fotograflarda gordugunuz kayalar FIBERGLASS denen bir maddeden yapiliyor bu maddenin turkce ismini bilmiyorum, belki turkcesi de aynidir.

Bu kaya goruntusu verilen maddeden yapilanlar gibi, dogal kayalarin uygun bir sekilde yerlestirimesi ile de calismalar yapiliyor. (kuplerden onceki fotograftaki gibi)

Kup selale de guzel duruyor ve oralarda istediginiz buyuklukte kup bulabileceginizi dusunuyorum. Fotograftaki gibi kupun icerisine dikilecek sucul bitkiler de ona ayri bir guzellik verecektir.

Bir gun bir calisma yaparsaniz mutlaka bizlerle paylasiniz olurmu?
Hosca kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön