View Single Post
Eski 21-11-2007, 01:19   #7
zenfree
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Sevgili Uyar11'ın Bu kaktüsün adı nedir başlığında saksılama ilgili yazdıkları:

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ozz
Merhabalar.
Aşağıda ki kaktüslerden ikili olan aslında üçlüydü.ama eve geldikten bir süre sonra öldü.Çok üzüldüm diğerleride hala aynı yerde duruyor acaba yerle alakalımı .durdukları yer tüm dün aydınlık alıyor ama direk güneş almıyor.eve geldikleri saksılardan çıkarmadım .toprak kurudukça suluyorum.alt kısımları biraz kahverengileşti acaba çürüme olabilirmi.Şimdiden teşekürler...
Alıntı:
Sevgili ozz,
Kaktuslerinizin bulundugu ortam cok sagliksiz. Onlari neden dibi delik olmayan sirli saksilar icine koydunuz? Kaktuslerinizi acilen o saksilarin icinden cikartin ve havadar ve bol isik alan bir yerde kurumaya birakin.

Aslinda size asil tavsiyem su olacak; kaktuslerinizi kendi sakslarindan cikarip nemli olan topragini silkeleyin,bir bakin kokler ne alemde? sanirim kokler curumustur bile. Butun curumus kokleri canli kisimlarina kadar yok edin, bu curume kaktusunuzun dibine kadar islemis olsa bile. Daha sonra temizlediginiz kaktusleri bir gazete kagidi **** bir kutu icerisine alip kuru ve aydinlik bir ortamda en az iki hafta bekletin. (ben, boyle bir durumda, taki yeni kokler gorunene kadar bekletiyorum, bu sure bir sene olsa bile ) Kaktusleriniz iyice kuruduktan sonra tekrar saksilayin ama bir daha ayni sekilde baska bir saksi icine koymayin ve kaktuslerinizin topragi sadece ustu degil taki saksi altina kadar iyice kurumadan sulamayin.

Unutmayin, kaktusler susuz bir sekilde cok uzun bir sure yasarlar ama cok az da olsa fazla nemden olebilirler. Zira birini kaybetmissiniz bile, bari digerlerini kurtarin.
Saygilar.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön