View Single Post
Eski 20-11-2007, 12:49   #12
Mucip Gürbüz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2007
Şehir: yalova
Mesajlar: 479
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi torossediri Mesajı Göster
Peki ülkede yapılan örtüaltı yetiştiriciliği gerçekten insan sağlığına zarar vermeyecek miktarda ilaç ve gübre ile yapılıyor diyebilirmiyiz?

Benim şahsi kanaatim hayır.
Sayın torossediri, öncelikle bardağın boşmu, dolmu tarafından bakmaya karar verelim eğer boş tarafını görürseniz semecioğlunun tuzağına düşmüş olursunuz, burada oynanan oyun "ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir"

Genetik yapısı bozulmuş (GDO) domateslerin tohumlarını bu üreticilere pazarlayan uluslararassı büyük tohum şirketleridir ve bu tohumdan yetişen üründen tohum alamazsınız, her yıl aynı firmalardan altın fiatından daha yüksek fiatlara tohum almak zorundasınız. Burada dikatinizi GDO lu domatesin veya diğer sebzelerin zararının yanında hormon hiç kalır, kadıki artık üretciler döllenmeyi hormon yerine arı kolonileri kullanmaktadır, verim yükseltmek için.

Bursa Orhangazi de cargil adlı amerikan şirketi yine GDO lu mısır kullanarak tatlandırıcı üretmekte, piyasada şekerli olarak üretilen birçok mal bu tatlandırıcılarla üretilip piyasaya sürülmektedir. Bütün gazlı içecekler (cola fanta vs.) bunlarla üretilmektedir.

Bahis konusu ortü altı üretim yapan üreticiler , gerek gübreleme de gerekse ilaçlamada bilinçli ve teknoloji kullanır ve takip eder duruma gelmiştir.

Şimdi ise UPOV adı altında daha beter bir anlaşmaya imza atmak üzeredirTürkiye, artık çifçi kendi tohumunu da ayırıp ekemeyecek bu kartelleşmiş tohum firmalarından alıp ekmek zorunda kalacaktır

Türkiyede domates yemem diyenlerin ketçap ve salça da yememeleri gerekir, çünkü büyük salça firmalarının çifçiye ürettirip salça yaptığı domateslerde böyledir. büyük şirketlere dil uzatmayan veya uzatamayanların kalkıp çifçiyi suçlu göstermesi doğrumudur.

Bu yazdıklarımın sayısını artırabilirim ama sanırım konuyu ana hatları ile anlatabildim. Karar sizlerin. Hoşçakalın.


Düzenleyen Mucip Gürbüz : 20-11-2007 saat 12:50 Neden: eksik
Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön