View Single Post
Eski 14-11-2007, 18:36   #1
Gauke
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Bandırma
Mesajlar: 48
VFT çimlendirme

Merhaba,

VFT ile tanışmam bir internet sitesinde satılan tohumlarını görmem aracılığıyla olmuştu. Küçüklükten beri hep bu nadir bitkilere olan merakım bir türlü yok olmamıştı. Şimdi bu bitkilere bu kadar yaklaştığımı düşünmüşken bırakıp gitmek olmaz diye düşündüm. Tohumlar ve bitki hakkında küçük bir araştırma yaptığımda bu bitkinin bakımının sandığım kadar da kolay olmadığını öğrendim ama yine de bezmedim ve tohumları sipariş ettim.

Tohumlar birkaç gün sonra elime geçti. Paketin içinden çıkan talimatları okudukça tohumları ekmek için sabırsızlanıyordum. Hemen saksıyı hazırladım, torfu içine koydum ve daha sonra da üç adet tohum yerleştirdim. Nerden bileyim torf kuru kuru konmuyormuş. Sonradan öğrendim. Saf su temin edememiştim o yüzden gidip eczaneden aldım. Sonra saksıyı pencere kenarına koydum.

Her sabah uyandığımda tohumlar çimlendi mi diye bakıyordum. Ancak iki hafta geçmiş olmasına rağmen bir gelişme yoktu. Sanırım çıkmayacaklar diye düşünüyordum. Tabi bütün bu günlerde bu forum sayesinde VFTler hakkında birçok şey öğrendim. Üçüncü hafta içinde tohumumun birisi çimlendiğinde havalara uçmuştum. İlerleyen günlerde de diğer tohumlar çimlendi.

Öğrenci olduğum için tatillerde memlekete dönerken VFTleri bırakmak olmazdı. Ancak sanırım yaptığım yolculuk ve belki de saksı değişiminden olsa gerek bir tane VFTmi kaybettim, bir tanesi de çok hasar gördü, bazı yaprakları karardı. Şu an resimde iki adet VFT gözükmekte. İki hafta önce ektiğim yeni tohum da çimlendi ama çok küçük olduğu için gözükmüyor. Şu an bitkilerim 7 aylık oldu. Hâlâ küçükler ama bu yavaş büyümeleri bile onlara olan hayranlığımı azaltmıyor.

Fotoğraf makinesinin kaliteli olmaması nedeniyle biraz bulanık bir görüntü elde edebildim malesef. Amatör bir VFT yetiştiricisi olarak bu hobiden çok zevk aldığımı söylemek istiyorum.

Name:  Kopyası Photo-0673.jpg
Views: 2332
Size:  54.1 KB

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Gauke : 15-11-2007 saat 21:43 Neden: Resim ekleme
Gauke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön